Cuma namazı öncesi afet eğitimi

Topluma afet bilinci vermek amacıyla eğitim veren Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı Bak-Kadıköy, bir ilke imza atarak Mustafa Nazmi Ersin Camii cemaatine afet eğitimi sundu.

19 Aralık 2013 - 10:05

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı Bak-Kadıköy 19 Mayıs mahallesindeki Mustafa Nazmi Ersin Camii cemaatine afet eğitimi verdi.
Mustafa Nazmi Ersin Camii imamı talebi doğrultusunda Cuma namazı öncesi namaza gelen cemaate afet konusunda bilinçlendirme eğitimi verdi.
Eğitimi veren Bak-Kadıköy ekip lideri Hakan Özdemir, “Kadıköy’de 2005 yılından beri Sivil Toplum kuruluşlarına, okullara, derneklere eğitimler veriyoruz, afet konusunda bilgilendiriyoruz. 19 Mayıs Mahallesi Mustafa Nazmi Ersin Camii imamından afet konusundan hassasiyet gösterip eğitim talebinde bulunması bizi hem şaşırttı, hem de sevindirdi. Talep sonrası hemen hazırlığımızı yapıp Cuma namazı öncesi cemaate afet eğitimini verdik” dedi. Şimdiye kadar toplam 36 bin kişiye afet eğitimi verdiklerini, eğitimlerin Fenerbahçe, 19 Mayıs ve Feneryolu mahallelerinde devam ettiğini söyleyen Özdemir, eğitime katılanlara 400 adet Erdal Talu’nun yazdığı afete hazırlık rehberi “Çaresi Var” adlı kitabı verdiklerini sözlerine ekledi.
Mahallelerde başlattıkları eğitimlerin devam edeceğini söyleyen Kriton Curi Gönüllüleri Afet Komitesi Başkanı Erdinç Karaş ise “Afet eğitimlerin toplumun tüm kesimlere, kamuya açık her yerde verilmesi büyük önem taşıyor. Okullarda, mahalle evlerinde ve sivil toplum örgütlerinde eğitimlerimiz sürüyor. Son olarak Mustafa Nazmi Ersin Camii İmamı Sayın Ensar Karslı ile görüşerek bu eğitimin cami cemaatine verilmesi konusunda izin aldık ve eğitimi verdik. İlgi büyüktü” diye konuştu.
Temel Afet Bilinci eğitimi; afetler gerçekleşmeden bilinçlendirmeyi sağlayarak bireysel ve toplumsal farkındalık yaratmak, afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında temel davranış biçimlerini öğrenmek, afet öncesinde çalışma alanlarındaki riskleri belirlemek, değerlendirmek ve zarar azaltma çalışmalarını örgütlemek amaçlı düzenleniyor.

ARŞİV