CHP'li belediyelerden Somali'ye dostluk köprüsü…

Türkiye’de kalpler Somali için atıyor… Somali’de yıllardır yaşanan insanlık ayıbına Türk halkı duyarsız kalmıyor. Yurdun dört bir köşesinden Somali’ye yardım yağarken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başlattığı ve Kadıköy Belediyesi’nin öncülüğünü yaptığı kapsamlı yardım organizasyonuyla Somali’deki insanlık dramına kayıtsız kalınmadı.

24 Ağustos 2011 - 11:05

Bayramın ilk günü Somali’yi ziyaret edecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun beraberinde götüreceği gıda malzemelerine katkı amacı ile İstanbul’da bulunan 12 CHP’li belediyenin hazırladığı yaklaşık 75 ton gıda malzemesi 23 Ağustos Salı günü Kadıköy Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen törenle Ankara’dan gelen Kızılay yetkililerine ve Kızılay Kadıköy Şubesi Başkanı Şeref Ekşi’ye teslim edildi.
İlk etapta 3 bin koliden oluşan toplam 75 ton yardım, Kızılay’ın belirlediği standartlara ve miktara göre hazırlanarak, Kadıköy Belediyesi’ne ait 5 kamyondan oluşan filoyla yardımların toplandığı merkeze doğru yola çıktı.

KADIKÖY BELEDİYESİ YARDIMIN KOORDİNATÖRÜ

Yardım kampanyasının koordinatörlüğünü üstlenen Kadıköy Belediye Başkanlığı’nda yapılan teslim töreninde evsahibi ve koordinatör Belediye Başkanı olarak konuşan Av. Selami Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla harekete geçip Kızılay ile işbirliği yaparak kısa sürede yardım malzemelerini topladıklarını belirterek, Kızılay ve destek veren CHP’li belediyelere teşekkür etti. Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla başlatılan Somali’ye yardım kampanyasında ilçe belediye başkanlarıyla el ele verip kampanyayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

BM SOMALİ’Yİ KITLIK BÖLGESİ İLAN ETMİŞTİ

Kızılay Kadıköy Şube Müdürü Şeref Ekşi de Birleşmiş Milletlerin, Afrika Kıtası ve Somali’yi “kıtlık bölgesi” ilan ettiğini hatırlattı ve uzanan yardım ellerinin insanlık için önemli olduğunu vurguladı. CHP’li belediyelerin topladığı yardım malzemelerinin 75 tonu bulduğunu ve bunların kısa sürede yola çıkarılarak ihtiyaç sahiplerine Kızılay eliyle ulaştırılacağını kaydeden Ekşi, CHP’li belediyelere ve yardım kampanyasına katılan vatandaşlara teşekkür etti. Ekşi, 75 ton yardım içeren 3 bin kolinin 8-10 gün içinde Somali’de olacağını açıkladı.

TOPRAK: ‘PROJEYİ CHP BAŞLATTI’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da CHP olarak dünyanın bu özel coğrafyasında yaşanan drama sessiz kalmadıklarını belirterek Somali’ye dost eli uzattıklarını kaydetti. Yardımların Kızılay aracılığıyla gönderilmesinin önemli olduğunu, kurumun 143 yıllık başarılı geçmişiyle dünyadaki saygın kurumlar arasında yer aldığını söyleyen Toprak, “Böyle bir yardımı Kızılay ile yapmanın altını özellikle çizmek istiyorum. Bu projenin ilk sahibi CHP’dir. Bu projeyi örnek alan iktidar partisine de teşekkür ediyorum. Önemli olan yardım elinin uzatılmasıdır. Somali Halkına ve bölgeye Birleşmiş Milletler el uzatmalı, burada kalıcı barışı sağlamalı” dedi. Konuşmaların ardından ilk paketi sembolik olarak Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Şeref Ekşi’ye teslim eden Toprak, CHP’li belediyeler ve milletvekilleri toplu fotoğraf çekildiler. Teslim törenine, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, milletvekilleri Prof. Dr. Nur Serter, İhsan Özkes, Dr. Kadir Gökmen Öğüt, Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, Sedef Küçük ile Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kadıköy Belediyesi Mahalle Gönüllü Başkanları, Kadıköy Kızılay Kadın Kolları Başkanı Neşe Canyurt da katıldı.
Kızılay’ın belirlediği standartlara göre hazırlanan gıda paketlerinde pirinç, toz şeker, un, makarna, bulgur, mercimek, buğday, tuz ve sıvı yağ bulunuyor.

-Erdoğan Toprak (CHP Genel Başkan Yardımcısı):
Somali’ye dost eli uzatan tüm halkımızı kutluyorum. Kızılay Genel Başkanı Sayın Tekin Küçükali’ye de teşekkür ediyorum. 143 yıllık başarılı geçmişinden dolayı dünyanın çok değerli kuruluşları arasında yer alan Kızılay’ın bu çalışmayı üstlenmesi doğruydu. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bu yardım projesi Genel Başkanımızın düşüncesiydi. Bu projeyi örnek alan iktidar partisine de teşekkür ediyorum. Önemli olan yardım elinin uzatılmasıdır. Ama önemli olan Somali halkına dost elinin uzanmasıydı. Kısa vadede Somali halkına yardımlar yapılırken, uzun vadede dünyanın dikkati buraya çekilmeli. CHP şov yapmaktan kaçınarak, konuya dikkat çekmek istiyor. İktidar partisi Somali’de insanların nasıl üretici olacağının cevabını bulup, konuyu BM’ye taşımalı. Somali’de hayatta kalma söz konusu. Bu yüzden BM oraya eğilip, çözüm üretmeli.

-Şeref Ekşi (Kadıköy Kızılay Şube Müdürü):
Çok anlamlı bir kampanya başladı. Yaklaşık 75 ton yardım içeren 3 bin koli 8-10 gün içinde Somali’de olacak. Türk Kızılay’ı olarak CHP’ye canı gönülden teşekkür ediyorum. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca 2868’e boş bir mesaj göndererek Somali halkına yardımda bulunabilirsiniz. 5 lira ile Somali’de 5 kişilik bir ailenin 1 günlük beslenme ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV