Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Başkanlığı, 28 Eylül Pazar günü Caferağa Spor Salonu’nda 39. Olağan Kongre'sini gerçekleştirdi. Kongrede, genç yaşlarından beri Cumhuriyet Halk Partisi’nde çeşitli görevlerde yer almış Caner Sarıtaş, 268 oy alarak CHP Kadıköy İlçe Başkanı seçildi. On yılı aşkın süredir Kadıköy İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Ali Narin, bu görevi Sarıtaş’a devretti.
“BU GÖREVİN CİDDİYETİNİN FARKINDAYIZ”
Kongrenin ardından konuşan Caner Sarıtaş, ilçe örgütünde 19 yıl önce başladığı yolculuğun bugün ilçe başkanlığıyla taçlandığını belirtti: “Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığımızın 39. Olağan Kongresi’ni tamamladık. 19 yıl önce ilk adımımı attığım ilçe örgütümüzde başkanlık görevine seçilmiş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Partimizin ve ülkemizin tarihsel bir dönemeçten geçtiği bugünlerde, aldığımız görevin ciddiyetinin ve zorluğunun farkındayız. ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ diyen Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadele azmi ve inancıyla, altı oklu bayrağımızı en yüksekte dalgalandıracağız. 39. Olağan Kongremize katılım sağlayan tüm örgütümüze teşekkür ederiz.”
İLK TEBRİK KÖSEDAĞI’NDAN
Seçim sonuçlarının ardından bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ise yeni başkan Caner Sarıtaş'ı şu sözlerle kutladı: “Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanı seçilen Caner Sarıtaş’ı tebrik ediyor, Cumhuriyet ve demokrasi yolunda birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum. İlçemize verdiği emekler için önceki başkanımız Ali Narin’e teşekkür ediyorum.”