Cezaevine anaokulu kampanyası sürüyor

Anneleri cezaevinde olduğu için, parmaklıklar arasında yaşamak zorunda kalan çocuklar için başlatılan “İçeride Çocuk Var” kampanyasına ilgi yoğun

21 Mayıs 2015 - 16:20

Yusuf Öztürkkan'ın önderliğinde 24 gönüllü arkadaşın, Kadıköy’de bulunan Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile birlikte yürüttüğü “İçeride Çocuk Var” kampanyası devam ediyor.
Projedeki amaç net; Türkiye genelindeki 8 kadın ceza infaz kurumundaki anaokullarının iyileştirilmesi… Cezaevi çocuklarına öğrenebilecekleri, eğlenebilecekleri eksiksiz bir anaokulu ortamı oluşturmak, yeşil alanlar yaratarak doğayla tanışmalarını sağlamak, gelişimlerine uygun yemek hazırlanabilecek mutfak inşa etmek ve dış mekân oyun alanı kurarak cezaevi içinde özgür bir yaşam alanı yaratmak…

BAKIRKÖY CEZAEVİ ANAOKULU
Yaklaşık bir ay önce başlatılan kampanyaya ilgi yoğun. Türkiye’deki sekiz cezaevi anaokulunda iyileştirme projesi için Adalet Bakanlığı nezdinde tüm onay çalışmaları tamamlandı. Kampanya kapsamında toplanmaya devam edilen bağışlar tamamen Valilik onaylı. Projenin ilk adımı olan İstanbul’daki Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi’nde kalan 0-6 yaş arası 54 çocuk için yapılacak anaokulunun mimari projesi çizildi. Proje, bakanlık tarafından onaylanır onaylanmaz inşaat çalışması başlayacak.
Projenin mimarı Yusuf Öztürkkan, şimdiye kadar kampanyaya yoğun bir ilgi olduğunu belirtiyor. [email protected]  mail adresine çok sayıda gönüllünün yardım talebinin geldiğini belirten Öztürkkan, şirketler ve şahıslarla da görüşerek sponsorluk sözleşmeleri yaptıklarını söylüyor. Öztürkkan “İlgi güzel ancak Türkiye’deki sekiz cezaevindeki çocukların tümüne ulaşabilmemiz için kampanyamızın devam ettiğini hatırlatmak isterim” diyor. Kampanyayla ilgili ayrıntılı bilgiye www.icerdecocukvar.com adresinden ulaşılabilir.

 


ARŞİV