Bu sefer depremzedeler için makinenin başına geçtiler

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri afet bölgesine gönderilmek üzere polar battaniye, uyku tulumu ve nevresim takımı dikiyor, çocuklar için sıcak kıyafetler örüyor

20 Şubat 2023 - 17:01

Yaşanan iki büyük depremin hemen ardından başlayan yardım çalışmaları devam ediyor. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi de giyimin, gıdanın, hijyen malzemesinin yer aldığı yardımlar hazırladı. Merkez ayrıca battaniye, uyku tulumu, nevresim takımı dikimi de yaptı.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, “Deprem haberini alır almaz ne yapabiliriz dedik ve hemen yardım çalışması başlattık. Kursiyerlerimiz ve hayırsever insanların desteği ile fener, mum, iç çamaşırı, erkek, kadın ve çocuk montu ile botu, atkı, gıda ve hijyen malzemeleri hazırladık. Özellikle giyim malzemelerinin yeni olmasına özen gösterdik. Hayırsever bir kişi polar malzeme bağışladı. Bölgede hava koşulları zor olduğu için hemen polar malzemeden 500'ün üzerinde battaniye diktik. Uyku tulumu, nevresim takımı diktik. Nevresim takımları için kursiyerlerimiz yorgan aldılar ve bir takım haline getirdiler. Kursiyerlerimiz çocuklar için bere, çocuk battaniyesi ve yelek de ördü. Kimin elinden ne geliyorsa, gücü neye yetiyorsa yaptı, yapmaya da devam ediyor.” dedi.

“UYKU TULUMUNA İHTİYAÇ VAR”

Uyku tulumuna çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Hülya Narsap, şöyle devam etti: “Kursiyerlerimiz ve hayırsever kişilerin desteğiyle gelen ve alınan malzemelerle polar, uyku tulumu, nevresim takımı diktik. Bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı da destek olacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aracılığıyla alınacak malzemelerle dikmeye devam edeceğiz. Buradan elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz.”

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Dikiş Atölyesi Eğitmeni Hacer Doğdu, “Çok duygu yüklü anlar yaşıyoruz, üzülüyoruz. Yardımcı olabilmek için kursiyerimizle birlikte canla başla tulum, battaniye, nevresim takımları diktik, çocuk battaniyeleri ve bereleri ördük. Yardımlaşmak istiyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir nebze de olsa ısıtabiliyorsak, yüreklerine dokunabiliyorsak ne mutlu bize.” diye konuştu.

İki yıldır dikiş atölyesinde kursiyer olan Sevgi Bal da şunları söyledi: “Bu iki yıl içinde ceket, pantolon gibi birçok şey diktik. Şu an farklı bir amaç için makinenin başına geçtik. Her şeyi özenle diktik. Kampanya başladığından beri elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Umarım yardımlarımız onları ısıtır. Bir şeyler yaptığım için eve gidince içim rahat oluyor. Kafamı yastığa rahat koyuyorum.”

“DESTEK OLABİLMENİN HUZURUNU YAŞIYORUZ”

Kursiyer Nurten Özkan ise duygularını şöyle dile getirdi: “Canı gönülden çalışıyoruz. Yoksa üzüntünün ağırlığını başka türlü atamıyoruz. Destek olabilmenin huzurunu yaşıyoruz. Diğer türlü evde bir şey yapamıyorum, elim kolum kalkmıyor. Sanki o binalar benim üzerimdeymiş gibi hissediyorum. Burada rahatlıyorum. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Çünkü her şeye ihtiyaç var.”


ARŞİV