Bostancı'da ‘yangın' semineri

Bostancı Gönüllüleri Doğa Çevre Komitesi’nin hazırladığı “Yangın” konulu seminer, 24 Ocak Cuma günü Gönüllü Evi’nde yapıldı.

20 Şubat 2014 - 11:04

Bostancı Gönüllüleri Doğa Çevre Komitesi’nin hazırladığı “Yangın” konulu seminer, 24 Ocak Cuma günü Gönüllü Evi’nde yapıldı. Seminerde İtfaiye Ekipler Amiri İsmet Yılmaz, yangın için önleyici tedbirler ve yangın anında yapılacaklar hakkındaki bilgi verdi.Genelde bayanların ilgi gösterdiği etkinlikte Yılmaz, gerek uygulamalı gerekse görsel olarak bilgilerini aktardı. Öncelikle her evde, işyerinde ve arabada bir yangın tüpünün olması gerektiğinin önemi vurgulandı. Evler için en ideal yangın tüpü ölçüsünün 6 kilo olduğu belirtildi. Soru yağmuruna tutulan Yılmaz, sabırla her sorunun cevabını verdi. Etkinlik sonunda Gönüllü Evi tarafından bir afet bilinçlendirme ekibinin kurulmasına karar verildi. İtfaiye Amiri İsmet Yılmaz, bu konuda destek vereceğini söyledi.

EV VE SOKAK HAYVANLARINA NASIL BAKILMALI?
Doğa Çevre Komitesi’nin Gönüllü Evi’nde düzenlediği diğer seminerin konusu “Ev ve Sokak Hayvanları’nın Genel Bakımı” konuluydu.
4 Şubat Salı günü düzenlenen semineri, veteriner Dr. Süleyman Erçin verdi. Gönüllü Başkanı Tunay Soydan’ın açılış konuşmasından sonra Dr. Erçin, hayvan hakları ile ilgili kanunlar hakkında bilgi vererek sözlerine başladı. Hayvan Hakları kanununun 2004 tarihli, yönetmeliğinin ise 2006 tarihli olduğunu belirten Dr. Erçin, Türkiye’de hayvancılığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlandığını, ancak aslında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın alanına girdiğini söyledi. Ataşehir’deki hayvan barınağında sokak ve terk edilen evcilleştirilmiş hayvanların tamamına bakıldığını, Kadıköy Belediyesi’nin bu konuda önemli bir bütçe ayırdığını vurgulayan Dr. Erçin, 1998 yılında itibaren ise belediye olarak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığını belirtti. Hayvan sahiplerinin önemli görevleri olduğunu, bunlar arasında bakımı ihmal etmemek, kötü muamelede bulunmamak ve en önemlisi başıboş hayvan gezdirmemek olduğunu önemle vurgulayan Dr. Erçin, konuşmasının ardından soruları cevapladı. Teşekkür belgelerinin verilip, çay ikramlarının yapılmasından sonra fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

ARŞİV