"Bir Afet Masalı" depremzede çocuklar için sahnedeydi

BAK Kadıköy, “Bir Afet Masalı” adlı çocuk müzikalini, “Haydi çocuklar oyuna gelirken hediyelerinizi getirin, biz de Hatay'daki arkadaşlarınıza ulaştıralım” çağrısıyla depremzede çocuklar için oynuyor

18 Nisan 2023 - 09:20

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı - BAK Kadıköy’ün senaryosunu yazdığı, oynadığı ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin müziklerini yaptığı “Bir Afet Masalı” adlı çocuk müzikali, bu kez depremzede çocuklar için sahneye çıktı.

BUGÜN VE YARIN DA SAHNELENECEK

Afet Masalı, “Haydi çocuklar oyuna gelirken hediyelerinizi getirin, biz de Hatay'daki arkadaşlarınıza ulaştıralım” çağrısıyla Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 16 ve 17 Nisan tarihlerinde sahnelendi. Oyun, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde de bugün ve yarın 15.00'da yeniden sahnelenecek. 

OYUNCAKLARIYLA GELDİLER

Afet çantasında neler olması gerektiğini, deprem olduğu zaman yapılması gerekenleri, depremin nasıl olduğunu, çök-kapan-tutunu, eşyaların sabitlenmesini, yangın anında yapılacakları, evde yangın tüpü ve duman alarmı olmasının önemi gibi konuları şarkılarla, oyunlarla eğlenceli bir şekilde anlatan oyunu izlemeye gelen çocuklar, oyun başlamadan önce getirdikleri oyuncakları kutulara bıraktı.

“23 NİSAN'DA HATAY'DAYIZ”

BAK Kadıköy ekibinden, oyunda Mıstık karakterini canlandıran Bülent Çakırer, oyuncak kampanyasına ilişkin şunları söyledi:“Oyunu izlemeye gelen çocuklarımız oyuncaklarını da yanlarında getirdi. Oyuna gelemeyenler de oyuncaklarını bizlere ulaştırdı. Belediyemizin desteğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Hatay'da olacağız. Bak Kadıköy olarak çocuklarımızla oyunlar oynayacağız, bayramlarını kutlayacağız ve hediyelerini vereceğiz.”

“MUTLU OLSUNLAR”

Afet Masalı'nı izlemeye gelen ve oyuncağını Hatay'daki arkadaşlarıyla paylaşan Berrak Deniz  duygularını şöyle ifade etti: “Keşke deprem olmasaydı. Onlar da rahat bir şekilde yaşasaydı. Hediye olarak barbie getirdim. Onlar da barbie ile oynayacak. O yüzden çok mutlu hissediyorum.” 

Asya Gül de şunları söyledi: “Depremzedeler için çok üzgünüm. Umarım oyuncaklar gidince iyi hissederler. Her zaman mutlu olsunlar. ”


ARŞİV