Barlar Sokağı'nda ‘barbar saldırı'

İstanbul’da gece hayatının en renkli yaşandığı bölgelerden biri olan Kadıköy’de Barlar Sokağı olarak bilinen Kadife Sokak’ın bitişiğindeki İhsan Ünlüer Sokak kanlı bir saldırıyla sarsıldı.

06 Temmuz 2011 - 16:09

İstanbul’da gece hayatının en renkli yaşandığı bölgelerden biri olan Kadıköy’de Barlar Sokağı olarak bilinen Kadife Sokak’ın bitişiğindeki İhsan Ünlüer Sokak kanlı bir saldırıyla sarsıldı.
9 Temmuz Cumartesi'yi pazar gününe bağlayan gece yarısı, “sokakta içki içme” tartışmasından kaynaklandığı belirtilen bir saldırı olayı yaşandı. “Barlar Sokağı” olarak bilinen Kadife Sokak yakınlarındaki Dr. İhsan Ünlüer sokakta ayakta içki içenlere bir gruba, “Bir daha burada içki içmeyeceksiniz” diyerek saldırdı. Motosiklet kullananların giydiği kıyafetler bulunan bir grubun kesici aletlerle saldırdığı kişilerden Nezih Ayak, İnan Aruh, Sertaç Birgin, Yiğit Hadi İlde, İsmet Ozan Eras, Semih Ergeleli ve Öncel Yüksel yaralandı. Olayın ardından polise ifade veren bir görgü tanığı, saldırganların Hells Angels adlı motosiklet çetesinin kıyafetlerini giydiğini söyledi.


SIK SIK TARTIŞMA ÇIKIYORDU

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında önce dört kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda olayın organizasyonunu, aynı sokak üzerinde dükkânı bulunan Ş.Ö.’nün organize ettiği iddia edildi. Bunun üzerine aranmaya başlanan Ş.Ö. daha sonra Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu. Zanlılar ilk ifadelerinde suçlamaları reddetti. Gözaltına alınan kişilerin bazılarının kollarında Hells Angels dövmesi olduğu görüldü. Kavgada darp edildiklerini söyleyen kişiler de gelip zanlıları teşhis etti. Polis ‘Barlar Sokağı’ olarak bilinen, olayın meydana geldiği yerde çevredeki büfelerden içki alarak gelip ayakta içki içenlerle bar çalışanları arasında sık sık tartışmalar yaşandığını söyledi. Bazı mahalle sakinleriyse, bir süredir sokakta içki içenlerin gürültüsünden ve ahlak dışı davranışlarından rahatsız olduklarını belirtti.
 


ARŞİV