Bakanlık Fikirtepe’de irtibat ofisi açtı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mağduriyetlerin giderilmesi ve vatandaşların hızlı hizmet alabilmesi için Fikirtepe’de irtibat ofisi açtı

26 Nisan 2018 - 08:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yedi yıldır çalışmaların sürdüğü ama mağduriyetlerin devam ettiği Fikirtepe’de sahaya indi. Firmalar ve hak sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle kentsel dönüşüm süreci birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Bunların başında bazı firmaların inşaat faaliyetlerine başlamaması ve inşaat projelerinin belirlenen tarihte bitmemesi geliyor. Bu sorunlarla baş başa kalan Fikirtepeliler de sorunların çözümü için Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Valiliği İl Çevre Müdürlüğünün kapısını çalıyordu. Vatandaşların sorunlarını hızlı bir şekilde çözülmesi için bölgede irtibat ofisi açıldı.

ÇALIŞMALAR SAHADA SÜRDÜRÜLÜYOR

Çevre İl Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye göre, irtibat ofisi şu an 10 personelle hizmet veriyor ancak bu sayı önümüzdeki günlerde arttırılacak. Vatandaşlar şikayetlerini ve taleplerini yetkililere doğrudan iletebiliyor. Ofiste yürütülen çalışmaların yanı sıra alanında uzman 5 personel de sahada inceleme yapıyor. Bölgedeki metruk binaların tespiti yapılırken, inşaatı başlamayan projeler de belirleniyor. Bakanlık sahaya hakim olabilmek ve hizmet kalitesi arttırabilmek için Altyapı ve Denetim Şube Müdürlüğü de kurdu.

Fikirtepe’de yürütülen çalışmalar ve irtibat ofisi hakkında baskına açıklama yapan İstanbul İl Çevre Müdürü Veli Böke, “Uzlaşmaların tamamlanmasını ve inşaatı başlamayan adanın kalmamasını hedefliyoruz. Çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Burada yaklaşık  20 eğitim tesisi, 75 park ve 15 civarında sağlık ve spor tesisi mevcut. Bunlar tamamlandığında Fikirtepe modern ve yaşanabilir bir hale gelecek.” diye konuştu.


ARŞİV