Ayhan Cingi'ye büyük onur

Duayen Dr. Nüzhet Ziyal’den Akupunktur Derneği başkanlık görevini devralan Dr. Ayhan Cingi büyük onur yaşadığını söyledi.

28 Aralık 2011 - 11:21

Sağlıkçı ve işadamı kimliğiyle tıp camiasının ve Kadıköy’ün tanınmış simalarından olan Dr. Ayhan Cingi’ye büyük onur. 25 yıllık bir geçmişe sahip Akupunktur Derneği’nin son genel kurulunda Kurucu Başkan ve duayen Dr. Nüzhet Ziyal’in isteği üzerine başkanlık görevini devralan Dr. Ayhan Cingi mutlulukla birlikte büyük onur ve gurur yaşadığını Gazete Kadıköy ile paylaştı.

Gazete Kadıköy’ü, Kadıköy’deki sahibi olduğu Sonomed Tıp Merkezi’ndeki odasında ağırlayan ve duygularını paylaşan Dr. Ayhan Cingi, Yeditepe Üniversitesi’nde yaklaşık 500 saatlik yoğun bir eğitim aldığını, tıp fakültesinde aldığı eğitimin yanı sıra Akupunktur konusunda ülkemizin duayeni olan hocalardan da yoğun bir eğitim alarak Akupunkturist unvanı aldığını söyledi.
‘DR. ZİYAL, ONURSAL BAŞKANIMIZDIR’
Ayrıca 25 yıllık Akupunktur Derneği’nin Kurucu Başkanı olan Dr. Nüzhet Ziyal’in, geçtiğimiz günlerde düzenlenen genel kurulda görevi kendisine devrettiğini açıklayan Dr. Cingi, “Sayın Dr. Nüzhet Ziyal Hocamız duayenimizdir ve kendisi Onursal Başkanımız olarak yine başımızdadır. Ondan bu görevi devralmak hem onur verici hem de ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Yaklaşık 350 üyemiz var. Amacımız; Akupunktur bilimini yaygınlaştırmak ve tedavideki kullanılabilirliğini hem meslektaşlarımıza hem de insanımıza anlatmaktır” dedi.
AİLE BOYU HEKİM
Cingi ailesinde 37 hekim bulunuyor. “Evet, ailemizde doktor kadrosu bir hayli çok. Adeta hekimlik babadan oğula geçmiş bizde. Ama bugün liseyi bitirmiş olsam Endüstri Mühendisi olup üzerine de yine İşletme yüksek lisansı yapardım” diyen Cingi’ye en meşhur olanını sorduğumuzda ise “En meşhurumuz açık arayla ağabeyim Diş Hekimi Şekür Cingi’dir. Kendisi pek çok sanatçımızın ve ünlünün diş hekimidir. Gerçek anlamda da işini çok iyi yapar” diye cevapladı.
HER ALANDA DR. CİNGİ’Yİ GÖREBİLİRSİNİZ
Ayhan Cingi çok aktif bir isim. Adeta durduğu yerde üretiyor, sunuyor ve istediği hedefe ulaşabiliyor. Yani herkese nasip olmayan özellikleri yaradan Ayhan Cingi’ye nasip etmiş. O da bunu fark etmiş olmalı ki, yaşamın pek çok alanında faaliyetlerle meşgul olmuş. Kariyerinde; 2004-2009 Dönemi Kadıköy Belediye Meclisi üyeliği Sağlık Komisyonu Başkanlığı, 20 yıllık geçmişe sahip Sağlık Yöneticileri Derneği’nde 2.Başkanlık görevi, 1994-96 yılları arasında ZekiAlasya –Metin Akpınarın başrolünü oynadığı çok sevilen “Hastane” dizisinde senaryo danışmanlığı, yakın zamanda da ilgiyle izlenen “Aliye” dizisinin senaryo danışmanlığı, Radyo 99 FB FM’de yaklaşık 1 buçuk yıl canlı yayınlanan sağlık programı yapımcılığı, Kadıköy Kamu Hizmetlerini Destekleme Derneği üyeliği, 1990-96 arasında SSK Süreyyapaşa Hastanesi’nde son iki yılı Başhekim yardımcılığı olmak üzere çeşitli görevler ve daha neler neler…
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde hastane ve sağlık kuruluşlarında yönetim bölümünde master eğitimi alan Dr. Cingi şu anda ortağı olduğu Sonomed Tıp Merkezi’nde sağlığa hizmet veriyor. İyi bir Tv. kanalında sıra dışı bir sağlık programı yapma hedefinden bahseden Dr. Cingi, 25 yıldır içinde bulunduğu sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili düşüncelerini de öğreniyoruz. Bir kısmının misyonunu tamamladığını düşünüyor. Türkiye’de en büyük sorunun lider eksikliği olduğunu vurguluyor konuşmasında ve “Selami Başkan, Başbakan olduğunda, ben de Sağlık Bakanı olurum” diye geleceğe yönelik bir düşüncesini de paylaşarak sözlerini tamamlıyor. 
 
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV