Atletizmde Kadıköy'ü temsil edecekler

Valilik ve Belediye Kupası Atletizm Yarışları sonuçlandı. Liselerde ferdi kategoride birinci olan Semih Demirkol, YGS’yi kazandığını öğrenince çifte mutluluk yaşadı

27 Mart 2015 - 11:25
Valilik ve Belediye Kupası Atletizm Yarışları sonuçlandı. Liselerde ferdi kategoride birinci olan Semih Demirkol, YGS’yi kazandığını öğrenince çifte mutluluk yaşadı


Mustafa SÜRMELİ

Valilik ve Belediye Kupası Atletizm Seçme Yarışları 19 Mart Perşembe günü yapıldı. İstanbul’daki 39 ilçede düzenlenen elemelerin Kadıköy ayağı Caddebostan sahilindeki atletizm parkurundaydı.
Kadıköy’deki ilçe elemelerine takım ve ferdi kategoride yaklaşık 250 öğrenci katıldı. Atletler, Bostancı sahilinden başlayarak, Caddebostan’a kadar 1000, 1200 ve 1500 metrelik parkurlarda koştular. Dereceye girenlere ödülleri, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Spor Müdürü Zafer Batar ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından verildi.

Kadıköy İlçe Spor Müdürü Zafer Batar ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada; yarışlar sonunda dereceye giren öğrencilerin, İstanbul çapındaki yarışlara katılma hakkı kazandığını söyledi.

GELECEK VADEDİYORLAR
Yarışlarda takım halinde birinciliği Göztepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Atletizm Takımı kazandı. Emirhan Karadağ, Burak Birol, Onurcan Doğanay, Hamit Demirkıran, Devrim Kantar, Taha Alper Özer’in yer aldığı takım 8 lise arasında birinci oldu.
Beden Eğitimi Öğretmeni Mine Aydoğmuş takım halinde  birinci olan öğrencilerinin atletizm ve sporda gelecek vaadettiğini belirterek, onlarla gurur duyduğunu söyledi ve başarılarının devam etmesini diledi.

SEMİH’İN ÇİFTE MUTLULUĞU
Fenerbahçe Lisesi öğrencisi aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü sporcusu Semih Demirkol Valilik ve Belediye Kupası Atletizm Yarışlarında ferdi branşta birinci oldu. 1500 ve 800 metrelerde daha önce Türkiye şampiyonu olduğunu söyleyen Semih Demirkol,  atletizmde Türkiye dereceleri olan Nail-Ferrah Demirkol çiftinin oğulları.
Semih yaptığı açıklamada, “Okulumun ve Kadıköyümüzün sesini duyurmak amacındayım. Hızlı olduğum için arkadaşlarım bana ‘Sincap’ diyor. Bugün YGS’yi de kazandığımı da öğrendim. Güzel bir şampiyonluk, güzel bir üniversite sınavı sonucu aldım. Hayat basamaktır ve çıkmaya devam ediyoruz. Gençlere spor yapma olanakları daha çok sunulmalı. Kadıköy Belediyesi, parklarındaki spor alanlarıyla bu konuda yardımcı oluyor. Bir Kadıköylü olarak görüyorum” dedi.

BU ÇOCUKLARI TUTMAK ZOR
Diğer taraftan, Melahat Akkutlu Ortaokulu öğrencileri de yarışlar kapsamında 3 kategoride birincilik kazandı. Küçük kızlarda İlayda Nil Güner, küçük erkeklerde Eray Aydın, yıldız kızlarda, Buse Sıla Aydın Kadıköy birincisi; yıldız erkeklerde Bekir Akın Kadıköy ikincisi oldu.
Okul aynı yarışmada 4 kategoride de takım halinde; yıldız erkekler Kadıköy birinciliği, yıldız kızlar Kadıköy ikinciliği, küçük kızlarda üçüncülük, küçük erkeklerde ikincilik elde ettiler.
Dereceye giren takım ve sporcular 27 Nisan 2015’te 42. Geleneksel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık Kupası Atletizm Yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

ARŞİV