Amatörün heyecanı başka!

Kadıköy’ün en eski amatör kulüplerinden Koşuyoluspor bir maç günü heyecanını sizler için izledik. Kulüp Başkanı Taşkın Tuna amatör sporun “meşakkatli ama keyifli” olduğunu belirtiyor

24 Aralık 2015 - 16:23
Kadıköy’ün en eski amatör kulüplerinden Koşuyoluspor bir maç günü heyecanını sizler için izledik. Kulüp Başkanı Taşkın Tuna amatör sporun “meşakkatli ama keyifli” olduğunu belirtiyor
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy’de İstanbul Amatör Futbol Liglerinde farklı yaş gruplarında mücadele eden onlarca spor kulübü var. Birçoğu kendi imkânlarıyla spora ve gençliğe hizmet sunma gayreti içinde olan kulüplerin, bir maç gününü siz okurlarımız için izlemek istedik ve Kadıköy’ün güzide kulüplerinden Koşuyoluspor’a konuk olduk. Kulüp Başkanı Taşkın Tuna ve kulüp yöneticileri tarafından karşılandık. Maç öncesi kendi aralarında yaptıkları durum değerlendirmesini, takımın sahaya çıkmadan önce soyunma odasında hocalarıyla yaptığı görüşmeyi, stadyuma gidişlerini, futbolcuların ve yöneticilerin yaşadığı heyecan atmosferini siz okurlarımız için yerinde izledik.

HER MAÇ BAŞKA HEYECAN
Geçtiğimiz haftasonu İstanbul 1. Amatör Ligi 16. Gruptaki iki güçlü ekibin maçı vardı. Koşuyoluspor, lider Sultanbeyli ile Cumartesi günü Yenisahra stadında karşı karşıya geldi.
Koşuyoluspor Kulübü Başkanı Taşkın Tuna yöneticiler ve teknik sorumlular kahvaltının ardından kulüp binasında bir araya gelip, maç öncesi kulüp ve takıma ilişkin son durumu görüştüler. İlerleyen dakikalarda oyuncular ve tecrübeli Teknik Direktör Ramazan Baymatmaz da kulübe geldi. Takımının başında 4. yılı. Futbolcularla ve yöneticilerle yapılan görüşmelerin ardından kadroya girecekler belirlendi. Koşuyolu; kalede Kaptan Eyüp, defansta Bahadır, Atakan, Batu, Emre, orta sahada Mesut, Zühtücan Mesut, Bahadır, Hakan, sol açık Emin ilk onbiriyle kadrosunu oluşturdu. Kırmızı siyahlı kulübün, futbolcuların da isteği doğrultusunda güneşli bir kış gününde kısa kollu beyaz formayla sahaya çıkması kararlaştırıldı.
4-5-1 oyun düzeniyle orta sahayı güçlü tutup, defans-ofans arasında sağlam bir alan oluşturmayı, böylece gerektiğinde defansa ya da ofansa destek vermeyi amaçlayan Baybatmaz futbolcularıyla soyunma odasında son görüşmeyi yaparak, taktikleri verdi.

BELEDİYE’DEN ARAÇ HİZMETİ
Yaklaşan maç saatine doğru Kadıköy Belediyesi’nin tahsis ettiği araç geldi. Futbolcular, teknik ekiple otobüse binerek yola koyuldu.
Ev sahibi takım Koşuyoluspor. Maçın oynanacağı stat Ataşehir ilçesinde. Kadıköy’de amatör spor kulüplerinin faydalanabildiği, kendilerine ait bir stadın olmaması nedeniyle ilçenin tüm amatör futbol kulüpleri diğer ilçelerdeki statlarda antrenmanlarını ve maçlarını yapabiliyorlar. Koşuyolu Kulüp Başkanı Taşkın Tuna geçtiğimiz haftalarda bir maçı ev sahibi takım olarak Dudullu’da oynadıklarını söylüyor. Aynı zamanda Kadıköy Kulüpler Birliği’nin de başkanı olan Taşkın Tuna, Kadıköy Belediyesi’nin sağladığı araç hizmeti sayesinde takımları maçlara götürebildiklerini vurguluyor. Tuna, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’ya bu konuda yardımcı olduğu için tüm Kadıköylü amatör kulüpler adına teşekkür ediyor.
Tuna, “Amatör kulüpler tamamen kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.  Kadıköy’de bir stadyum olmaması en büyük sorunumuz. Diğer ilçelerin takımlarıyla yarışamıyoruz. Biz geriden başlıyoruz. Antrenmanı parayla, maçı parayla yapıyoruz. Mesela 2 hafta önce ev sahibi olarak Dudullu sahasına verdiler maçımızı.  Bu bizi yoruyor. Amatörün çilesi bir anlamda” diyor.

AMAÇ GENÇLERE HİZMET
Kadıköy Kulüpler Birliği ve Koşuyolu Kulübü Başkanı Taşkın Tuna, amatör sporun meşakkatli bir uğraş olduğunu söylüyor. Koşuyolu mahallesinde yaklaşık 250 gence spor yapma imkânı sunduklarını, ailelerin de sporla iç içe olduğunu ifade eden Tuna, şöyle konuşuyor:  “Bu işin ruhu mahallemizdeki gençlere spor yapma imkânı sağlamak. Ancak buna da yavaş yavaş profesyonellik girmeye başladı. Sabah kahvaltısından maça kadar, ulaşımda dâhil birçok konuda koşuşturma gerekiyor. Hem yorucu hem meşakkatli ama bir o kadar da insana huzur veriyor. Çünkü amaç gençlere spor yapma imkânı sağlamak, olumsuz yerlerden uzak tutmak.  Onun için ulvi bir görev olduğuna inanıyoruz biz.  Sokaktan kurtulmuş oluyorlar. Kendimizi gençliğe adadık. Spor kulüpleri olarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, zeki, çevik ve ahlaklı gençler yetiştirme amacındayız. Bu yönde katkı sunabiliyorsak mutlu oluyoruz.”


ARŞİV