Ali için adalet isteyenlere müdahale

Ali İsmail Korkmaz davasında çıkan karara tepki gösteren binlerce kişi Kadıköy’de protesto eylemi yaptı. Polis eyleme gaz bombalarıyla müdahale etti

23 Ocak 2015 - 14:35
Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de bir grup sivil polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen duruşmasında karar açıklandı. 21 Ocak Çarşamba günü görülen davada Sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezasına, 3 fırıncı 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıl 4 ay hapis cezası alan bir sanık tahliye edildi. 2 polis içinse beraat kararı çıktı.
Sanıklara ‘iyi hal indirimi’ de uygulandı. Karara tepki gösteren Korkmaz’ın ailesi ve arkadaşlarına polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti
Kayseri Adliye’sinde açıklanan kararı halk, pek çok ilde sokaklara çıkararak protesto etti. İstanbul’daki en geniş katılımlı eylem Kadıköy’de oldu. Binlerce kişi Altıyol’da toplanarak Moda Caddesi üzerinden Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na yürüdü. “Uğurların Ali İsmaillerin katilleri hesap verecek” ve Ali İsmail Korkmaz’ın resminin olduğu, “Daha 19 yaşında düşlerinde özgür dünya” yazılı pankartlar taşıyan kitle, “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz”, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür”, “Aliler sokakta katillerin peşinde”, “Biz bitti demeden bu dava bitmez” sloganlarını attı. Yeniden Altıyol’a yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.
Açıklamanın ardından polis, tazyikli su ve gaz bombalarıyla kitleye müdahale ederken kitle de, havai fişeklerle polise karşılık verdi. Binlerce kişi, müdahalenin ardından Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na çekildi. Çok sayıda polis ve zırhlı araç kitlenin arkasından müdahaleye devam etti. Kafe ve restaurantlara sığınanlara kimlik kontrolü yapan polis 10 kişiyi gözaltına aldı.


ARŞİV