Açık havada tiyatro keyfi devam ediyor

Kadıköy Belediyesi’nin çocuklardan sonra yetişkinler için düzenlediği geleneksel Tiyatro Festivali İstanbulluların yoğun ilgisi altında sürüyor.

27 Ağustos 2013 - 10:47
Kadıköy Belediyesi’nin çocuklardan sonra yetişkinler için düzenlediği geleneksel Tiyatro Festivali İstanbulluların yoğun ilgisi altında sürüyor.

Bu yıl, 17 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Özgürlük Parkı’nda 11. si gerçekleştirilen Kadıköy Belediyesi Tiyatro Festivali’nin ilk günü Süheyl & Behzat Uygur kardeşlerin “Hasta Etme Adamı” oyunu ile başladı. Saatler öncesinden tiyatroyu izlemek için sıraya giren İstanbullu sanatseverler, yıldızlar altında tiyatro izlemenin keyfini doyasıya çıkardı. “Hasta Etme Adamı” adlı oyunu sahneleyen Süheyl & Behzat Uygur kardeşler izleyicilere keyifli bir gece yaşattı. Festivalin ikinci gününde İstanbul Kumpanyası tarafından sahnelenen “İstanbul ve Aşk” adlı oyuna da sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
19 gün sürecek olan ve iki haftasını geride bırakan festivalde ünlü tiyatrocular, sezon boyunca salonlarda sahneledikleri oyunları bu kez açık havada sahneliyor ve her yıl olduğu gibi bu yıl da oyunlarını ücretsiz olarak izleyiciyle buluşturuyor. Her akşam ayrı bir oyunun sahnelendiği festivalin son haftasında, Nâzım Oyuncularının Ulusal Kurtuluş Savaşı Destanımızı anlattıkları “Onlar ki…” adlı oyun ile Perdeci Oyuncuları’ndan Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın başrollerini oynadıkları “Adalet Sizsiniz” oyunu izleyiciye farklı duygular yaşatacak. 11. Kadıköy Tiyatro Festivali usta oyuncu Genco Erkal’ın müzikal kabare olarak sahneye koyduğu “Ben Bertolt Brecht” isimli oyunu ile 4 Eylül’de son bulacak.
 
 

ARŞİV