Ahmet Sani Gezici Lisesi'nde direnişe devam

Ahmet Sani Gezici Lisesi veli ve öğrencileri, 10 Şubat Pazartesi günü, okullarının resmi bir açıklama yapılmaksızın, Fikirtepe’ye taşınmak istenmesini eleştirdiler.

19 Şubat 2014 - 11:04

Tutku DİRİ
 
Ahmet Sani Gezici Lisesi öğrenci ve velileri, öğrencilerin ikinci döneme başladığı 10 Şubat Pazartesi günü saat 09.00’da okulları önünde basın açıklaması yaparak, okullarının hiçbir resmi açıklama yapılmadan iradelerinin hiçe sayılarak Fikirtepe’ye taşınmak istemesini protesto ettiler.
Birinci yarıyıl bitimiyle okul kapısına bir bildiri asıldı ve öğrenci ile velilerinin cep telefonlarına yollanan mesajla ikinci yarı yılda eğitime Fikirtepe’deki Muratpaşa Lisesi’nde, kaba inşaatı bitmemiş olan okulda devam edecekleri bildirildi. Birkaç gün önceyse, yeniden velilerin cep telefonlarına yollanan bir kısa mesajla taşınmanın, Fikirtepe’deki yeni okulun inşaatının bitmediği gerekçesiyle ertelendiği iletildi.
Karara tepki gösteren veliler, mevcut uygulamaya göre, öğrenim yılı başlamadan hangi semtin çocuklarının hangi okula gitmeleri gerektiğinin, öğrenim yılı başında tespit ve ilan edilmesi gerektiğini vurguladılar. Veliler, bu yönetmeliğe göre, Ahmet Sani Gezici Lisesi öğrencilerinin, öğrenim yılı başladıktan sonra ya da yarıyılı ortasında öbaşka okullara gönderilmesinin açıkça yönetmeliği yok sayan ve hukuki olmayan bir karar olduğuna dikkat çektiler.
Okullarını vermemekte kararlı olan Ahmet Sani Gezici Lisesi öğrencileri ve velileri, bir süredir bu konuda duyarlılık yaratmak için afişler asıyor, bildiriler dağıtıyor, toplantılar düzenliyor ve yürüyüşler gerçekleştiriyorlar.
“Ahmet Sani’de çocuğunuz okusa da okumasa da okulumuza sahip çıkmak aslında mahallemize, semtimize sahip çıkmaktır” diyen öğrenciler ve veliler, GATA Hastanesi’nin bahçesine siteler yerleştirmek üzere TOKİ ile anlaşma yapıldığını ve Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi’nin mahalleden taşınması yolunda söylentiler olduğunu belirterek, asıl amacın mahallenin kimliğinin ve yapısının dönüştürülmesi olduğunu söylediler ve tüm Acıbadem halkınını dayanışmaya davet ettiler.

OKUL İÇİN GECE YÜRÜYÜŞÜ
Acıbadem Dayanışması, Ahmet Sani Gezici Lisesi için 14 Şubat Cuma akşamı yürüyüş yaptı. Sağanak yağmura rağmen iki saat süren mahalle yürüyüşüne; veliler, öğrenciler ve Acıbademliler katıldı. Yapılan basın açıklamasında “Geçen sene tamirattan çıkmış, güçlendirilmesi için 1.000.000 lira harcanmış bir binanın bu sene yıkılması için bu telaş neden? 11 yıllık bir iktidar partisinin milli eğitim bakanı nasıl bir plansızlıkla hareket etmektedir ki geçen sene tamir edilen bir okul bu sene ısrarla yıkılmak istenmektedir? Okulun taşınmasının gerekçesi binasının kız meslek lisesi standartlarına uygun olmamasıdır. Peki okul o zaman neden kız meslek lisesi yapılmıştır bu senenin başında? Ortada bir planlama vardır ama plan bölgede yaşayan insanların ihtiyaçları üzerine kurulu değil sadece binanın ele geçirilmesine dönük bir gerekçe yaratmaya yöneliktir. Bölge halkı bu gerekçeyle kandırılmak istenmektedir. Fakat gecenin bu saatinde burada toplanan insanların yalanlara karnının tok olduğunu ayrıca söylemeye gerek var mı?” denildi.

ARŞİV