Ağaçlar kesilmesin!

Fenerbahçe sakinleri, bölgenin hatta Kadıköy’ün en özel parklarından olan Fenerbahçe Parkı’na hafta sonu ağaç diktiler.

21 Aralık 2011 - 10:25

Fenerbahçe sakinleri, bölgenin hatta Kadıköy’ün en özel parklarından olan Fenerbahçe Parkı’na hafta sonu ağaç diktiler. Ağaçların yılbaşı nedeniyle kesilmemesi, çevreye ve doğaya sahip çıkılması, Parkın kurucusu Çelik Gülersoy’un hatırlanması gibi mesajlar taşıyan ağaç dikme etkinliğine Adana’dan iştirak eden çiftler bile vardı. Türk sporuna adını altın harflerle yazdıran Mehmet Baturalp de bir Fenerbahçeli olarak eşi Ülkü Baturalp ile ağaç dikme törenine katılanlar arasındaydı. Çift, parkın, Fenerbahçe’nin ve Kadıköy’ün kendileri için çok ayrı bir yeri olduğunu ve bu nedenle Fenerbahçe’de yaşadıklarını belirtti.

Semt sakinlerinden Yıldız Osmanoğlu ise “Semt sakinleri olarak parkımıza sahip çıkmak, daha yeşillendirmek ve korumak istedik. İnsanlara da örnek olsun istiyoruz. Yılbaşı öncesi olması da aslında bilinçliydi. Çünkü ağaçların yılbaşı nedeniyle kesilmesini istemiyoruz. Devamı da gelecek” derken, Güngör Ergezer de parkı semte kazandıran Çelik Gülersoy’u rahmet ve saygıyla andıklarını, her sabah parkta gezerken Gülersoy’u hatırlayıp, andıklarını belirtti.
Etkinliğe Semra-Can Sekman çifti, İnci Erke, Merih Akalın, Nurdan Yenice, Mehmet-Ülkü Baturalp çifti, Ömer-Yıldız Çömelekoğlu çifti, Neriman Danacıoğlu ve eşi, Fenerbahçe Turing Müdürü Arif Datu katıldı.

ARŞİV