ABİS uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

Kadıköy Belediyesi’nin Afet Bilgi Sistemi (ABİS) aracılığıyla Kadıköylüler, binalarının bulunduğu zemin durum bilgisinin yanında, en yakın hastane ve nöbetçi eczanelerin de yerini öğreniyor

09 Mart 2023 - 22:46

Kadıköy Belediyesinin hizmeti olan Afet Bilgi Sistemi (ABİS) uygulaması, Kadıköy’deki binanızın bulunduğu bölgenin zemin durumunu ve imar bilgilerini gösteriyor. Ayrıca ABİS uygulamasındaki Kent Rehberinde; Kadıköy’deki hastaneler, nöbetçi eczaneler, itfaiye istasyonları, polis merkezleri gibi resmî kurumlar ile önemli noktaların konum bilgileri mevcut. Afet sonrası ilk 72 saatlik süreçte yetkililerin vatandaşlara afet hakkında bilgi verildiği, ‘Toplanma Alanları’ ve afetten zarar gören vatandaşların, barınma alanlarına (çadır kent, konteyner kent vb.) transferlerinin yapılması için toplanılacak yer olan ‘Ana Tahliye Alanı’ bilgisi de bulunuyor.

BİNANIN ZEMİNİNİ NASIL ÖĞRENİRİM?

Binanızın zemin durumunu öğrenmek için, binanızın adres bilgileri gerekiyor. Kadıköy Belediyesi’nin web sayfasından veya Dijital Kadıköy uygulamasından ABİS’i tıklayın, soldan dördüncü ‘büyüteç’ ikonunu seçin. Yeni açılan sayfada mahallenizi seçtikten sonra, yollar kısmına binanızın bulunduğu cadde veya sokağın adını yazın ve son olarak kapı numaranızı girin. Ardından ekranın sağ tarafında, binanızın zemin durumunu göreceksiniz. 

İMAR BİLGİSİNE DE ULAŞILIYOR 

Binanızın bulunduğu alanın imar bilgilerini öğrenmek için de aynı işlemleri yapmanız yeterli. Tek fark yukarıdaki araç çubuğundan, sağdan dördüncü ikonu seçip ardından ekrandaki haritadan istediğiniz parseli seçmeniz.

ABİS'e Kadıköy Belediyesi’nin web sayfasından ve Dijital Kadıköy uygulamasından ulaşmak mümkün.

 


ARŞİV