5. Kadıköy Kitap Günleri'ne davetlisiniz!

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 16-17-18 Aralık 2011 tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

14 Aralık 2011 - 16:29

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri, 16-17-18 Aralık 2011 tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 5. Kitap Günleri’nin onur konukları gazeteci–yazar Banu Avar ile tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu.

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’nin her yıl yazarlarla okurları buluşturan etkinliği Kadıköy Kitap Günleri’nin beşincisi 16 Aralık Cuma günü başlıyor. Caddebostan Kültür Merkezi’nde üç gün sürecek olan Kitap Günleri’ne 50’den fazla yayıneviyle 500’e yakın yazar katılacak. Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nde sanat ve edebiyat dünyasının değerli isimleri söyleşi, imza günleri, atölye çalışmaları, saydam gösteriler ve dinletilerle Kadıköylülerle buluşacak. Bu isimler arasında Mehmet Baturalp, İbrahim Kutluay, Harun Erdenay, Muazzez İlmiye Çığ, Emre Kongar, Irmak Zileli, Enver Aysever, Ahmet Selçuk İlkan, Tuna Kiremitçi, Ayten Maden, Sait Maden ve Serpil Örümcer gibi sanat, spor ve edebiyat dünyasının ünlü isimleri bulunuyor. Stantlardaki kitaplar en az yüzde 20 indirimle satılacak.
CKM’de, 16 Aralık günü saat 18.00’de yapılacak açılış töreninde 5. Kadıköy Kitap Günleri’nin bu yılki Onur Konuğu gazeteci-yazar Banu Avar’a yazın hayatına katkılarından dolayı onur plaketi verilecek. Tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu da 40. Sanat yılı dolayısıyla Kadıköy Belediyesi tarafından bir plaketle onurlandırılacak. Açılış günü ayrıca, Şef Çelik Kasapoğlu yönetimindekiÖzel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Korosu, dünya müziklerinden örnekler sunacak.
 
1000 KÜTÜPHANEYE KİTAP DESTEĞİ
 
Kadıköy Belediyesi Kitap Günleri’nin başlıca hedefi, ihtiyacı olan kütüphanelere yeni kitaplar kazandırmak ya da olmayan yerlerde kütüphane kurmak. Bugüne kadar gerçekleştirilen Kitap Günleri etkinlikleri sayesinde, Kadıköy Belediyesi’nin Aile Danışma Merkezleri, Yenisahra ve Kayışdağı ilçelerinde 2 kütüphane kuruldu ve 2 kütüphaneye de toplam on bin kitap kazandırıldı. Maltepe Cezaevi’ne 2000 kitap ve Bitlis İlköğretim Okulu’na 2000 kitap desteği verildi. 
Ayrıntılı bilgi ve programa ulaşmak için: Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi: 216 346 57 57 / 216 346 71 71

ARŞİV