100. yıl için 100 zeybek 100 davul

Kadıköy ve Bostancı Halk Eğitim Merkezleri kursiyerlerinin gerçekleştirdiği, ‘100 Davul 100 Zeybek’ adlı halk oyunları gösterisi, Atatürk’ün de sevdiği bir halk oyunu olması nedeniyle 100. Yıl kutlamalarında yer aldı.

01 Kasım 2023 - 21:55

 29 Ekim Pazar sabahı Feneryolu Bağdat Caddesi’ndeki Resmi Geçit Töreni'nde, Kadıköy ve Bostancı Halk Eğitim Merkezleri kursiyerleri tarafından gerçekleştirilen ‘100 Davul 100 Zeybek’ adlı halk oyunları gösterisi, izleyicilerden büyük alkış aldı. 50 ritim davul ile 250’ye yakın kursiyer tarafından oynanan zeybek, Atatürk’ün de sevdiği bir halk oyunu olması nedeniyle 100. Yıl kutlamalarında yer aldı. 

Bostancı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap, “Cumhuriyetin ilanını görmek, herkese nasip olmadığı gibi 100. Yılı görmek de herkese nasip olmaz, o yüzden şanslı bir nesiliz, ne mutlu bizlere. Bunu en güzel şekilde kutlamalı milli, manevi duygularımızı yaşamalı ve yaşatmalıyız” şeklinde konuştu. Narsap projenin doğuşunu için, “Biz yetişkin eğitim kurumları olarak, kutlamalarda güçlü bir şekilde yer almak istedik. 100 halk oyunları kursiyeri belirlemiştik, 250 kişiyi buldu, 50 ritim kursiyerimizin de projeye katılmasıyla çok görkemli bir gösteri oldu. Kadıköy Belediyesi tişörtlerimizi yaptı, çok teşekkür ederiz” dedi. 

Projeyi hazırlayan hocalardan Şükran Güvenir, “Öğrencilerimizin katkıları ve özverili çalışmalarıyla bu gösteriyi çıkardık. Çok güzel bir tören oldu, bu töreni bize yaşatan Kadıköy Kaymakamı’na, Belediye Başkanı’na ve İlçe Milli Eğitim’e teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerinde bulundu. 

Bostancı Halk Eğitim Merkezi kursiyeri Güner Bayer, “Projede yer almak muhteşem bir duyguydu, Cumhuriyetimizin 100.yıl kutlamalarına yakışan bir proje oldu. Ata’mızın izinden sonsuza kadar gidecek neferleriyiz biz. Atatürk bir tek zeybek oynarken eğilirdi, bizim için zeybek oynamak da çok önemliydi” şeklinde konuştu. 

 


ARŞİV