Gönüllülerden haberler

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri'nin etkinliklerinden haberler

20 Ocak 2023 - 13:09

OKUTAN KADIKÖY PROJESİNE DESTEKLER ARTIYOR

Kadıköy Belediyesinin koordinatörlüğünde her kesimden gönüllü bağışların katkıları ile üniversite öğrencilerine karşılıksız burs destekleri her geçen gün artarak devam ediyor. Kadıköy Belediyesi ve belediye başkanı bir çağrı yaptı. Paydaşlarından biri de gönüllülerdi. 

Bu çağrıya cevap veren 104 yaşındaki Ömer Necati Cengiz, “Çocuklarımız en büyük değerimiz. Onlara içlerindeki  potansiyeli en verimli şekilde ortaya çıkarabilecekleri şartlara kavuşmaları için imkânlar sunmalıyız. Geleceğin hedeflenen şekilde inşası, sadece kurumların değil, toplumu oluşturan tüm fertlerin sorumluluğudur.’’ dedi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) adına Anadolu Yakası Bağışçılarla İlişkiler Müdürü Seda Oral ‘’Kadıköy Belediyesi bu önemli organizasyonda proje ortağımız ve çok önemli katkıları var. Ömer Necati Cengiz ‘e bu önemli bağışı nedeni ile teşekkür ediyorum. Ömer beyin açıklamaları çok doğru. Bu anlamda esnaflara, tüm apartman sakinlerine, taksi duraklarına, spor klüplerine, bu anlamlı projeye destek vermeleri için çağrıda bulunuyorum.’’ dedi. Kadıköy Belediyesi ve TEV, düzenledikleri mini bir törenle katkıda bulunan Ömer Necati Cengiz ve eşi Ferhunde Cengiz’e teşekkür belgesi takdim etti.

HALK EĞİTİM KURSLARI

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap ve yardımcısı Cemal Özcan Kadıköy Belediyesi’nin Kadıköylü yetişkinler için Halk Eğitim Merkez’ine tahsis ettiği sınıfları ve burada eğitim alan Kadıköylü kursiyerleri ziyaret ettiler. Öğretmenlerin ve kursiyerlerin sorunları, eğitimlerden memnun olup olmadıkları yönünde sohbet edip, incelemelerde bulundular. Narsap sınıfları tek tek gezerek, kursiyerlerin yapmış oldukları ürünleri inceledi ve emekleri için öğretmenleri ve kursiyerleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

“YENİ YILA MERHABA” PARTİSİ

Fenerbahçe Gönüllüleri, semtlerindeki apartman görevlilerinin etüt çocukları ve anneleri ile “Yeni Yıla Merhaba Partisi” düzenlediler. Gönüllü Evin’de Türkçe, matematik, İngilizce ve diksiyon takviye eğitimleri alan çocuklara ikram ve hediyeler verildi. Etkinliğe, Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu’nun yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın eşi Rojvan Odabaşı da katıldı. Rojvan Odabaşı, beraberinde getirdiği hediyeleri çocuklara takdim etti, onlarla teker teker sohbet etti, gönüllülere çocukların eğitimlerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Odabaşı, çocukların annelerine hitaben, “Bütün çocuklar bazı potansiyellere sahip olarak doğmaktadırlar. Bu potansiyeli öncelikle keşfetmek, yönlendirmek ve geliştirmek önce aileye düşüyor. Okula başlayıncaya kadar geçen süre zarfında sağlıklı bir etkileşim, çocuğun davranışlarında belirleyici olur, bunun etkisi yaşam boyu görülebilir. Temeli doğru atabilirsek okul hayatında edindiği bilgilerin üzerine bir şey koyabilir ve sağlıklı gelişir” dedi.

 FENERBAHÇE’DEN GİYİM KAMPANYASI

Fenerbahçe Gönüllüleri, Sahrayıcedit Mahallesi’nde ikamet eden çocuklar ile Melahat Akkutlu Anadolu Lisesi ve Şener Birsöz İlkokulu öğrencilerine bot ve mont desteğinde bulundu. Gönüllü Başkanı Meliha Kaya ‘’Kampanyaya destekleri için bağışçılarımıza ve gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum.’’ dedi

PROF. DR. AKSOY ERENKÖY’DE

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık ve Engelliler komitelerinin, Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe katılan Prof. Dr. Murat Aksoy, sağlıkla ilgili önerilerini anlattı. Katılımcıların sık sık not aldığı etkinlik soru-cevap kısmı ile sona erdi.

“TAMAMLA BİZİ EY AŞK”

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri, duayen tiyatro sanatçısı Ali Poyrazoğlu’nun “Tamamla Bizi Ey Aşk” adlı oyununu izledi.

ERENKÖY GÖNÜLLÜLERİ ASTROLOJİ SEMİNERİNDE  

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sosyal Komitesi organizasyonuyla 13 Ocak Cuma günü Gönüllü Evi’nde Vedik Astroloji, Numeroloji uzmanı, Yazar ve Eğitmen Şebnem Ekşib‘i ağırladı.

Katılımcılar, Vedik astrolojinin kökenini, doğumdan itibaren evrenin sayısal kurgusunun yansıması olan, hayatın her alanında bulunan ve kadim bir ilim dalı olan numerolojinin detaylarını büyük bir keyifle ve merakla dinledi.

Gönüllü Başkanı Gülay Atakan, “Şebnem Hanım’ı ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bizlere ve kalabalık misafir topluluğumuzun sorularına özenle cevap vererek zaman ayırdığı için çok teşekkür ederiz” dedi.

BOSTANCI GÖNÜLLERİ 21 YAŞINDA

Bostancı Gönüllüleri, 21. kuruluş yıldönümünü Gönüllü Evi’nde coşku ile kutladı. Kutlamaya Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın eşi Rojvan Odabaşı da katıldı.

Gönüllü Başkanı Hatice Çaloğlu, ‘’Başarılı bir şekilde bugünlere geldik. Çalışmalarımız devam edecek. Bizler burada mahalle sakinleri ile belediye arasında köprü vazifesi görüyoruz. Burslar veriyoruz, kurslar, seminerler organize ediyoruz. Gerek üye sayımızı gerekse etkinliklerimizin sayı çıtasını her geçen gün yükseltiyoruz.’’ dedi

Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran da gönüllülerin dünü bugünü hakkında bilgiler verdi. Yeni yılda gönüllülere çalışmaları için başarılar diledi.

BOSTANCI’DA SOSYAL ETKİNLİKLER

Bostancı Gönüllüleri, şehit Serkan Taşçı ve Murat Özkozanoğlu adına Safranbolu İlkokulu’nda kütüphane kurdu. Bostancı Gönüllü Evi Başkanı Hatice Çaloğlu, “Bu kütüphane ile şehidimizin adı ilelebet yaşayacak” dedi.

Şair ve yazar Nâzım Hikmet Ran’ın doğum günü kutlandı. Hayatı ve şiirleri şairler tarafından okundu.

Kadıköy’deki bir okulun öğrencilerinin bir haftalık sabah kahvaltıları karşılandı. Hatice Çaloğlu, “Öğrencilere destek aralıksız olarak sürecek” dedi.

KRİTON CURİ’DE MÜZİK ETKİNLİĞİ

Kriton Curi Gönüllü Evi Müzik Komitesi’nin düzenlemiş olduğu “Geleceğin Solistleri Piyano Resitali 2” konseri düzenlendi. Konserde, piyano eğitmeni İpek Çığ’ın birbirinden yetenekli 20 öğrencisi baroktan tangoya sevilen eserleri yorumladılar. Salonu dolduran gönüllüler bir saati aşkın bu sürede harikalar dünyasında yolculuğa çıktı. Konser sonrasında Gönüllü Evi Genel Sekreteri Ercüment Doymaz ve Müzik Komitesi Başkanı Funda Silahtaroğlu emeği geçen hocaları ve öğrencileri kutladı.

AKCİĞER HASTALIĞININ NEDENLERİ

Kriton Curi Gönüllüleri Sağlık Komitesi’nin düzenlediği etkinlikte Prof. Dr. Mecit Süerdem, akciğer hastalığı ve nedenleri ile tanı ve tedavisinin yöntemleri hakkında katılımcılara önemli bilgiler verdi. KOAH Derneği Kurucusu da olan Süerdem, KOAH’ın sigara dumanı, biyo kütle, iş yeri hava kirliliği nedeniyle ortaya çıktığını ifade ederek, “Dünyada 400 milyon KOAH hastalığı var” dedi.

ZÜBEYDE HANIM ANILDI

Koşuyolu Gönüllü Evi, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü programı kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek rotasını İzmir’e çevirdi.

Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın, ölümünün 100. yılında İzmir Karşıyaka’daki kabri başındaki anma törenine katılım sağlayan Koşuyolu Gönüllüleri, anma töreninin ardından Zübeyde Hanım’ın son nefesini verdiği köşkü de ziyaret etti.

Koşuyolu Gönüllü Evi Başkanı Arzu Kılıç Dağbakan, “Devrim önce kadınlarla başlar. Bir anne istese bütün dünyayı değiştirebilir. Yetiştirdiği evladı Mustafa Kemal ile dünya tarihini değiştiren, Anadolu’nun makus talihini yırtıp atan, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan Zübeyde Hanım’ı sonsuz minnet, sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

OCAK KONSERLERİNE DEVAM

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri, şef Ayfer Er yönetimindeki Okyanus TSM Korosu, şef Ebru Çelik yönetimindeki Ebruli Esintiler Karma Korosu, şef Talat Er yönetimindeki musikişinas dostlar korosu, şef Murat Seçkin yönetimindeki Kızıltoprak Türk Müziği Topluluğu’nun verdiği konseri, Kadıköylü müzik severler tarafından yoğun ilgi ve katılımla izlendi, büyük alkış toplandı. Müzik Gönüllüleri Başkanı Emine Çimen, ‘’Kadıköy Belediyesi, sanata ve sanatçıya verdiği destekle farkını göstermeye devam ediyor, emeği geçen değerli şeflerimize, korist, solist ve bazendelere teşekkür ederim.’’ dedi.

FENERYOLU GÖNÜLLÜ EVİ

Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri  Caddebostan Kültür Merkezi’nde sağlık komitesinin organize ettiği, Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Semra Çetinkaya ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Cenk Gürbüz’ün konuk edildiği etkinlik düzenledi.

Semra Çetinkaya, 32 yaşında geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu hayatının geri kalan kısmını omurilik felçlisi olarak devam etmek zorunda kalmış, daha sonra Omurilik Felçlileri Derneği’nin kurucularının arasında yer almıştır. Omurilik felçlilerinin sosyal ve ekonomik hakları için pek çok projeyi gerçekleştirmiş ve farkındalık yaratmış olan Çetinkaya, bu duruma yol açabilecek kazaların ve durumların önlenebilmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Üroloji uzmanı Prof Dr Cenk Gürbüz ise omurilik felçlisi bireylerin yaşadıkları sorunlar ve çözümleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Feneryolu Gönüllü Evi Başkanı Bahar Yılmaz, ‘’Bugün bizimle çok değerli paylaşımlarda bulunan Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Sayın Semra Çetinkaya ve üroloji uzmanı Prof. Dr. Cenk Gürbüz’e, sağlık komitemize ve komite üyemiz Tuğçe Eray’a ve katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz” dedi.

 

                       


ARŞİV