Gönüllüler bu hafta

18 Ekim 2018 - 16:56

Fenerbahçe Gönüllüleri

Kadıköy Belediyesinin destekleriyle 16 yıldır semtin genel sorunlarını mercek altına alarak çözüm sunmaya çalışan Fenerbahçe Gönüllü Evi, yeni dönemi mahalle sakinlerinin katılımıyla açtı. Hem geçmiş dönemlerdeki çalışmalar hem de yeni sezondaki projelerin konuşulduğu açılışta söz alan Fenerbahçe Gönüllü Evi Başkanı Ayten Çokdan;’’Kurulduğumuz ilk dönemlerden bugüne özveri ve gayretle geldik. Fenerbahçelilerin sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyoruz. Her sene Ekim ayında yeni döneme giriş yapıyoruz. Tüm Fenerbahçe mahalle sakinlerini çatımız altında birleşmeye bekliyoruz’’dedi.

Kriton Curi Parkı Gönüllüleri

Kriton Curi Parkı Gönüllüleri 2018 -2019 çalışma dönemini Ayten Afşin başkanlığındaki yönetim kurulu toplantısı ile açtı.  Ayten Afşin konuşmasında; yaz boyunca mahalleli ve gönüllülere hizmet vermek için  gönüllü evinin  kapılarını açtıklarını ve ihtiyaç sahiplerine destek verdiklerini, okullara bağış ve kırtasiye yardımı yaptıklarını söyledi.

Erenköy Gönüllüleri

Erenköy Gönüllüleri 2018-2019 hizmet dönemi açılışını, yeni üyelerin de katılımıyla gerçekleştirdi. Yeni dönemde yapacakları projelerle ilgili bilgiler aktaran Gönüllüevi başkanı Nurhan Sözer şunları söyledi: ‘’Gönüllülük insanın önüne farklı hizmet yelpazeleri açan bir mutluluk yoludur. İhtiyacı olan herkesin yanında olmaya çalışıyoruz, her yıl olduğu gibi, kermes gelirlerimizi ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine eğitim bursu olarak aktaracağız. Ayrıca yeni dönemde mahallelinin ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda seminerler ve kurslar düzenlemeye ve hedeflediğimiz projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” Sözer, bilgi birikim ve deneyimlerini paylaşmak isteyen herkesi gönüllü olmaya davet etti.

Minik Fotoğrafçılar

Fenerbahçe Gönüllüleri yeni dönem çalışmaları kapsamında, fotoğraf ve grafik eğitmeni Ahmet Tanju, Kadıköy Fidol anaokulu öğrencilerine eğitim verdi. Fenerbahçe Fotoğrafçılık Kulübü üyelerinin çalışmaları Fenerbahçe gönüllü evinde devam ediyor. 

Gönüllüler Longoz Ormanlarında

Zühtüpaşa Gönüllüleri, Karasu Longoz, Kerpe, Kefken'e bir gezi düzenledi. Sakarya’nın Karasu ile Kaynarca İlçeleri arasında bulunan acarlar longozunda gönüllüler, göl yüzeyini kaplayan nilüferlerle gölde yüzen ördeklerle, suya batmış ağaçlarla, hemen kenarında uzanan uzunca köprüde yürüyerek bu güzellikleri gördüler. Dalgaların aşındırma sonucu meydana getirdiği ve eşsiz güzelliğe sahip olan Kerpe'nin doğa harikası Kartal kayalıkları da inceledikten sonra, akşam üzeri varılan Kefken pembe kayalarda gezi sona erdi.

Çocuk Evleri Sitesine Gönüllü Ziyareti

Göztepe Gönüllüleri, Çocuk Komitesinin organizasyonuyla İstanbul Valiliği Küçükyalı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu. Görüşmede,  kurum yönetimiyle sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, hangi konularda katkı verilebileceği yönünde görüş alışverişinde bulunuldu. Gönüllüler, çocuklar için eğitim malzemeleri ve muhtelif hediyeler verildi.  

Kadıköy birlikte yönetiliyor

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Koşuyolu Mahallevinde  mahalle sakinleriyle biraraya geldi. CHP Kadıköy ilçe başkanı Ali Narin,  Koşuyolu mahalle muhtarı Kamil Taşkın Tuna, Koşuyolu Mahalle Gönüllüleri ve mahalle sakinlerin katıldığı toplantıda semtin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.


ARŞİV