Ardanuç’ta Yaz Okulu

Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri tarafından Artvin’in Ardanuç ilçesinde bu yıl ikincisi yapılan yaz okulu sona erdi

03 Ağustos 2018 - 11:20

Yaz okulu resim, müzik, halkoyunları, modern dans ve İngilizce olmak üzere 5 branşta 8 öğretmen ile gerçekleşti. Programda, Proje Yöneticisi Ümit Ağan, Eğitim Koordinatörü Damla Avcu, Resim öğretmeni Gizem Ulufer Teke, Müzik öğretmenleri Özgür Altan, Şilan Ağdede, Halk Oyunları öğretmeni Mahmut Yelci, Modern Dans öğretmeni Seyhan Savun, İngilizce öğretmenleri Tuvana Pastine, Gürşah Çekiç 70 öğrenciye rehberlik etti. Çocuklar üç hafta boyunca hem kendilerini geliştirdi hem de eğlendi.

Yaz okulunun kapanış gösterisi öğrenci aileleri, gönüllü öğretmenler ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Aydoğan Dülger’inde katılımıyla yapıldı. Kapanış programında çocukların üç haftalık program boyunca resim derslerinde yapılan çalışmalardan oluşan sergi alanda yer alırken org, gitar, akordeon konseri,  halkoyunları gösterisi gerçekleşti.

Kapanış şenliğinde konuşan Ümit Ağan şunları söyledi: “İstanbul’dan 1500 km uzakta olan bu güzel belde Ardanuç’taki çocuklarımıza her zaman onların yanlarında olduklarını hissettirmeye çalıştık. 23 Nisan 2018 tarihinde 8-10 yaş gurubundan 50 öğrenciyi İstanbul’da misafir ederek onlara İstanbul’un medeniyetler şehri olduğunu, herkesi kucakladığını ve tarihi eserleriyle görülmeye değer bir şehir olduğunu anlatmaya çalıştık. Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun çocuklarımızın gönlüne kurduğu köprü ile ve projeye verdiği destek sayesinde çocuklarımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en güzel duygularla yaşamış ve hafızalarından silinmeyecek güzel anılara dönüştürerek evlerine döndüler. Önümüzde ki yıllarda devamını sağlayacağımız projemizin içereceği yeni konuları sizlerle paylaşmak için heyecanlanıyoruz.” dedi.


ARŞİV