Yarıyıl şenliği sürüyor

Kadıköy Belediyesi’nin“Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” sloganıyla düzenlediği yarıyıl programında çocuklar hem eğleniyor hem de bilgileniyor. Biz de Defne Park Çocuk Kütüphanesi ile Barış Manço Kültür Merkezi’ne gittik, Ahşap Kuş Evi Boyama ile “Vücudumuzu Tanıyalım Atölyesi”ne misafir olduk.

25 Ocak 2024 - 11:11

Kadıköy Belediyesi, 20 0cak-4 Şubat tarihleri arasında “Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” sloganıyla renkli etkinliklerle dolu tatil programına imza attı. Tatil programında atölyeler, tiyatrolar, konserler yer alıyor.

Belediyenin kültür merkezlerinde gerçekleşen atölyelerin ücretsiz olduğu programda, tiyatro, gösteri ve konser gibi özel etkinliklern biletleri de indirimli. Etkinlik adreslerinden Defne Park Çocuk Kütüphanesi ile Barış Manço Kültür Merkezi’ni ziyaret ettik, çocukların atölye sevincine ortak olduk. 

Defne Park Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleşen Ahşap Kuş Evi Boyama Atölyesi’ne katılan çocuklar, kuş evlerini istedikleri renklere boyadı, sohbet etti, birlikte olmanın keyfini yaşadı. 

“PARKTA AĞACA ASACAĞIM”    

Atölye katılımcılarından Zahide Beyza Yiğit, “Bir haftadır buraya geleceğim için çok heyecanlıydım. Boyamadan kuş yuvası olmaz. Kuş yuvası evime yakın olsun istiyorum. O yüzden parktaki ağaca asacağım. Soğuk havada ısınacak. Ben de mutlu olacağım. İçine gelen kuşa isim de vereceğim. Pofuduk tüyleri olursa ona pof pof diyeceğim.” dedi. 

Zeynep Yaren Saçık da “Boyarken çok eğlendim. Kuşlara yardım edeceğim için çok güzel hissettim. Evde bir kuşum var. Onun yuvası olabilir ya da okulumun orada bir ağaca asmak istiyorum.” dedi.

VÜCUDUMUZU TANIYALIM ATÖLYESİ 

Barış Manço Kültür Merkezi de 21 Ocak Pazar günü “Vücudumuzu Tanıyalım Atölyesi”ne ev sahipliği yaptı. Büşra Buse Akkaya’nın eğitmen olduğu atölyede çocuklar,  vücudumuzdaki kemik sayısını ve isimlerini öğrendi. İskelet maketi üzerinde parçaları birleştirdi, istedikleri renklere boyadı. 

Çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri atölyelere katılım sağlayarak tatillerini iyi bir şekilde geçirebileceklerini söyleyen Büşra Buse Akkaya, atölyede şu bilgileri verdi: “Bebeklerde 270, çocuklarda 223, yetişkin bir kişide ise 206 kemik var. En sağlam ve güçlü kemiğimiz uyluk kemiği. Kalça ile diz kapağımız arasında yer alır. En küçük kemik ise kulağımızın içinde bulunuyor. İsmi de üzengi. Kemiklerimiz kalsiyum deposudur. O yüzden kemiklerimizin güçlü olması süt içelim.” 

Atölye katılımcısı Ege Engin de “Çocuklarda, bebeklerde ve büyüklerde kaç kemik olduğunu ve kemiklerin ismini öğrendim. En güçlü ve uzun kemiğimiz uyluk kemiğiymiş. Maketteki parçaları birleştirdim. İstediğim renklere de boyamak istiyorum.” dedi. 

ŞENLİK DEVAM EDİYOR

“Çocuklar Yarıyıl Şenliğinde Buluşuyor” 4 Şubat Pazartesi günü sona erecek. Birbirinden farklı ve renkli etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi için https://yariyilsenligi.kadikoy.bel.tr/
web sitesini ziyaret edebilirsiniz, detaylı bilgi için de merkezlerin aşağıdaki numaralarını arayabilirsiniz.
BMKM: (0216) 418 16 46 – (0216) 418 95 49
CKM: (0216) 386 29 49
HKÇKM: (0216) 357 28 37 – (0216) 357 28 95
KKM: (0216) 658 00 14
Defne Park Çocuk Kütüphanesi: (0216) 414 67 22 – (0216) 356 72 53

İdea Çocuk Ev Kütüphanesi: (0216) 414 38 10
 


ARŞİV