Uzaktan eğitime “Soru Bankası” desteği

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrencilere destek vermek için çalışmalar yürüten Kadıköy Belediyesi, Kadıköylü öğrenciler için uzaktan eğitim yöntemi ile “Konu Anlatımı Soru Bankası” uygulamasını başlattı

24 Aralık 2020 - 10:36

Eğitimde fırsat eşitliğinin tüm çocukların hakkı olduğu düşüncesini savunan, pandemi nedeniyle evde eğitim görmesi gereken ama bilgisayarı olmayan çocuklara yardım edebilmek amacıyla “Elini Uzat Uzakta Kalmasınlar” isimli dijital destek kampanyasını düzenleyen Kadıköy Belediyesi, şimdi de 5.sınıftan 12.sınıfa kadar eğitim gören Kadıköylü öğrenciler için uzaktan eğitim yöntemi ile “Konu Anlatımı Soru Bankası” uygulamasını hayata geçirdi. 

ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ FAYDALANACAK

Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren tüm eğitim merkezlerinde (Çocuk Sanat Merkezi, Gençlik Sanat Merkezi, Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi, Karikatür Evi, 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi, Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi) pandemi nedeniyle eğitimler nisan ayından beri uzaktan gerçekleştiriliyor. Kadıköy Belediyesi daha önceki yıllarda gençlik ve çocuk eğitim merkezlerinden faydalanan öğrenciler için ücretsiz konu anlatımlı ve soru bankası kitapları dağıtımı yapmaktaydı. Fakat bu eğitim döneminde uzaktan eğitime uygun olarak eğitim merkezlerinden yararlanan öğrenciler için “Konu Anlatımı Soru Bankası”nı uygulamaya geçirdi. Bu uygulamadan tüm Kadıköylü öğrenciler faydalanabiliyor.

Ortaöğretim için matematik, fen bilimleri, türkçe, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, lise için de kimya, fizik, biyoloji, matematik, tarih, Türk dili ve edebiyatı, coğrafya, felsefe ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersini kapsayan, 300 binden fazla soru, 5 binden fazla konu anlatım videosu ve hazır deneme bulunan uygulamada, her sorunun çözüm videosu da yer alıyor. Öğrenciler, yanlış yaptıkları soruların çözüm videosunu izleyebildiği gibi benzer soruları ve konu anlatım videolarını  izleyerek eksik oldukları konuları da tamamlayabiliyor. Soru bankası ayrıca öğrencilerin istedikleri konulardan diledikleri kadar test oluşturmasına da imkan sağlıyor. 

“BU SİSTEMLE EĞİTİM VERİMLİ GEÇİYOR”

“Konu Anlatımı Soru Bankası” uygulamasından faydalanan 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi olan, Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'ndeki online eğitime de devam  Neslihan Sezin, “Kullandığımız sistem ile online eğitim sürecini en verimli şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Merkezdeki öğretmenlerimizin yardımıyla sistemden yararlanıyoruz. Anlamadığımız konular olduğunda eksiklerimize yönelik anlatım yapılıyor. Önümüzdeki üniversite sınavı için benim açımdan yarar sağlayan tarafları olduğunu düşünüyorum.” diyor.

Asım Kibar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olan Nergis Yüce de “Şu an 19 Mayıs Gençlik Merkezi'nin online kurslarından faydalanıyorum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Kursun bana çok yararı oldu. Öğretmelerimin desteği ile birlikte çoğu konuda ilerlemeye başladım. Konu Anlatımı Soru Bankası uygulamasının da çok fazla yararını görüyorum.” şeklinde konuştu. 

Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesi mezun olan Ahmet Gemici ise şunları söyledi: “Aşırı faydalı bir sistem olduğunu düşünüyorum. İstediğim derslerin konu anlatımına ve sorularına anında ulaşabiliyorum. İnternette hep ayrı ayrı kaynaklara bakmaktansa tüm bilgilerin tek çatı altında toplandığını görmek ve bunu kullanabilmek çok iyi. Derslerimde anlamadığım kısımları konu anlatımını dinleyerek anlıyorum ve testleri çözerek eksiklerimi çok güzel bir şekilde gideriyorum. Bu sayede genel olarak netlerim arttı.”

ÖNCELİK KADIKÖYLÜ ÖĞRENCİLERİN 

Kayıtları devam eden, öncelikli olarak Kadıköy’den başvuran öğrencilere yönlendirmenin yapılacağı, kontenjan dahilinde İstanbullu tüm öğrencilerin yararlanabileceği uygulamaya talep formu oluşturmak için sorubankasi.kadikoy.bel.tr adresine girerek sistemde yer alan üyelik talep formunu doldurmak yeterli. Üyelik talep formu sisteme düştükten sonra öğrenciye sms ile kullanıcı adı ve şifresi gönderiliyor. Gelen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapılıyor. “Konu Anlatımı Soru Bankası” uygulaması sistemi hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler (0216) 542 50 00 nolu telefon numarasından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün (1258) dahili numarasını arayarak bilgi edinebilir.


ARŞİV