Uluslararası Eğitim Kardeşliği

Kadıköy Anadolu Lisesi eğitim ve öğretimde kıtalararası işbirliğine imza attı. Kanadalı yetkililer Kadıköylü öğrencilerin başarı grafiği karşısında etkilendiklerini de ifade ettiler.

19 Mart 2014 - 10:53
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyetlerine başlayan Uluslararası Eğitim Ofisi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Uluslararası Eğitim Ofisi açılış töreninde aynı zamanda Kadana Nova Scotia Eğitim Bakanlığı Uluslararası Öğrenci Dairesi ile bir protokol imzalandı. Kadıköy Anadolu Lisesi’nin Kadana Nova Scotia Eğitim Bakanlığı Uluslararası Öğrenci Dairesi ile imzalanan protokolün, Türkiye’de devlet okulları içinde ilk olduğu belirtildi.
Yabancı dil öğreniminin önemi, uluslararası alanda eğitim projelerinin ülke eğitim ve öğretimine olan katkıları ve öğrenci gelişimine sağladığı faydaların sıkça vurgulandığı törene; Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü M. Kamil Önalan, Kanadalı konuklardan Nova Scotia Uluslararası Öğrenci Değişim Dairesi Direktörü Martin Adriansen katıldı. Kadıköy Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende 11. sınıf öğrencileri Alara Göbeloğlu ile Bartu Bilgöl’ün başarılı tercümanlığı ise öğretmenlerini gururlandırdı.

SİZİ KANADA’YA DAVET EDİYORUZ
Törende ilk konuşmayı, Kanada Nova Scotia Uluslararası Öğrenci Değişim Dairesi Direktörü Martin Adriansen yaptı. Adriansen, aldıkları duyumlar ışığında Kadıköy Anadolu Lisesi’nin İstanbul’da en başarılı okullar arasında yer aldığı fikrine sahip olduklarını ifade ederek, Türkiye’de bulunmaktan ve başarılı öğrencilerle çalışmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Konuşmasında Kanada’da öğrenim görmeleri için gerekli desteği ve şartları Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri için sağlama amacında olduklarını söyleyen Adriansen, “Sizin değerinizin farkındayız. Okullarımızda sizleri görmek bizim için çok büyük onur ve mutluluk olacaktır” dedi.
Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü M. Kamil Önalan yaptığı konuşmada, öğrencileri dünyaya entegre etme çalışması başlattıklarını ve bu amaçla uluslar arası eğitim ofisini faaliyete açtıklarını söyleyerek, “Alt yapı çalışmalarını hazırladık. Bu gün bu noktaya geldik ve eğitim öğretimde uluslar arası anlaşma imzaladık. Bunun gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen meslektaşlarıma, yöneticilerime, öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLER İÇİN GELECEĞİMİZ İÇİN
Törende anlamlı bir konuşma yapan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal da en değerli varlıklarımız olan çocuklara iyi bir gelecek sağlamanın her ebeveynin hedefi olduğunu belirtti. Kurubal, “Eğitim arayışı sürerken, uluslar arası standartlarda öğrenci yetiştirmek önemli. Bu çalışmayla öğrencilerimiz için uluslararası saygınlığı olan yerlerde eğitim alma imkanı sağlamış olacağız. Artık çocuklarımız uluslar arası alanda her ülkede iş sahibi olma imkanına kavuşmuş olacaklardır. Bu dünya barışına da katkı sağlayacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol imza törenine geçildi.

ARŞİV