Ücretsiz kurs kayıtları başladı

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde verilen ücretsiz lise ve üniversite hazırlık kursuna başvurular başladı. Son başvuru tarihi 29 Eylül

20 Temmuz 2023 - 11:18

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi, ilçede oturan ve okuyan öğrencilerin akademik başarısının artması, sosyal ve kültürel yönden gelişim sağlaması için  2016 yılından beri eğitime destek veriyor. 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Hasan Demir, merkezdeki çalışmalar ile üniversite hazırlık kursu hakkında bilgi verdi.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Ücretsiz eğitim verdiklerini söyleyen Demir, “Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi, ilçemizin 19 Mayıs Mahallesi'nde 3 katlı, bahçe içerisinde müstakil bir binada 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim hizmeti vermeye başladı. Merkezimizde 7 derslik, bir drama-tiyatro atölyesi, bir İngilizce drama-kütüphane atölyesi, bir piyano odası bulunuyor.” dedi. 

“YETENEKLERİNİ FARK EDİYORUZ”

Demir, “Merkezimizde verilen kursların amacı, ilçemiz okullarında okuyan ve ilçemizde ikamet eden öğrencilerimizin akademik dersler, İngilizce dersi, İngilizce drama dersi (1. ve 2. Sınıf) ve drama-tiyatro alanında gelişimlerini sağlamak, bu alanlardaki yeteneklerini saptayıp gerekli yönlendirmeyi yapmak. 8. Sınıf öğrencilerimizi LGS (lise giriş sınavı), lise mezunu gençlerimizi ve 12. Sınıf öğrencilerimizi YKS (yükseköğretim kurumları sınavı) sınavlarına hazırlamak.” ifadelerini kullandı.

ALANINDA UZMAN EĞİTİM KADROSU

Merkezde tüm akademik branşlarda öğretmenlik alanından mezun olan öğretmenlerin  hizmet verdiğini dile getiren Hasan Demir, şöyle devam etti: “Kadıköy Belediyesi üniversite hazırlık kursları, 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında açıldı. İlk açıldığından bu güne kadar sosyal amaçlı olarak, üniversite sınav barajını geçemeyen lise mezunu öğrencilere yönelik olarak hizmet verdi. Bu öğretim yılından itibaren lise 12. Sınıf öğrencileri için de üniversite hazırlık TYT-AYT (Temel Yeterlilik Sınavı-Alan Yeterlilik Sınavı) kursları açılacak.”

Belediyemiz üniversite hazırlık kurslarına, 24 yaşına kadar lise mezunu gençler ile lise 12. sınıfta okuyan öğrenciler katılabilir. Mezuniyet, yaş ve öğrenci olma koşullarını sağlayan vatandaşlarımız kurslardan yararlanabilir.”

BİREBİR ETÜT, REHBERLİK HİZMETİ

Eğitim Koordinatörü Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversite hazırlık kursumuzda profesyonel kurslarda uygulanan dershane modeli uygulanıyor. Sınavda çıkacak konular ve soruları içeren TYT-AYT akademik dersleri, haftalık, aylık deneme sınavları ve gerektiği zaman da birebir etüt dersleri ve rehberlik faaliyetleri yapılıyor. 

TYT – AYT kurslarımız, mezun öğrencilerimiz için hafta içi beş gün  09.30 – 15.00 saatleri arasında, haftada 24 saat olarak, bu yıl ilk kez başlayacak olan 12. sınıf öğrencileri için ise hafta içi üç gün 16.30 – 19.00 saatleri arasında 10 saat yapılacak. Cumartesi günü ise  10.00 – 17.00 saatleri arasında 8 saat olmak üzere haftada 18 saat olacak.”

SON BAŞVURU TARİHİ 29 EYLÜL

Bugüne kadar toplamda 400’e yakın öğrenci üniversite hazırlık kursumuzdan hizmet aldı. Bu öğrencilerimizin yarıya yakını, iki ve dört yıllık çeşitli üniversitelere yerleşti. Üniversite hazırlık kurslarımıza kayıtlar, 3 Temmuz 2023 günü başladı, 29 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek. Üniversiteye hazırlık kursu kayıtları, Kadıköy Belediyesi web sayfası üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılıyor. 19 Mayıs Eğitim Merkezi'nde üniversite hazırlık kursları, 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacak, 14 Haziran 2024 tarihine kadar sürecek.”

ŞU NUMARALARDAN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ:

Kurslar ve başvurular hakkında bilgi almak isteyenler için iletişim adresleri şöyle:19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi: 19 Mayıs Mahallesi Kürkçü sokak no.10 - (0216) 362 11 05   -   (0216) 362 11 09


ARŞİV