"Okutan Kadıköy" projesi ile 1000 öğrenciye burs desteği

Kadıköy Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile hayata geçirilen “Okutan Kadıköy” projesi ile Kadıköy’de ikamet eden bin üniversite öğrencisine karşılıksız burs imkanı sağlanacak

19 Mayıs 2022 - 10:10

Kadıköy’de ikamet eden, maddi imkansızlıklar nedeni ile eğitimine devam etmekte zorlanan üniversite öğrencileri için “Okutan Kadıköy” projesi hayata geçirildi.

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, ilçe muhtarları ve semt sakinlerinin TEV ile ortaklaşa hayata geçirdiği proje, yapılan basın toplantısı ile duyuruldu.

Toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ile birlikte Kadıköylü muhtarlar ve Kadıköy Gönüllüleri katıldı. 

 “KOMŞULARIMIZIN DESTEĞİYLE BURS İMKANI SAĞLIYORUZ”

Toplantıda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, “Gençlerimize destek olmak ve daha yaşanabilir bir hayat imkânı sunabilmek amacıyla ‘Okutan Kadıköy’ projesini başlatıyoruz” dedi.

“Başta Türk Eğitim Vakfı, ilçemizin değerli muhtarları ve Kadıköy Belediyesi Gönülleriyle birlikte hayata geçireceğimiz bu projede; Kadıköylü komşularımızın desteğiyle üniversite öğrencilerine karşılıksız burs imkânı sağlıyoruz. Buradan tüm komşularımıza bu projeye destek olmaları için çağrıda bulunuyorum. Gelin, yaşamakta olduğunuz apartmanınızda komşularınızla birlikte bu projeye katılın ve üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayın. Ben eminim ki; Kadıköylüler bu çağrıma kulak verecek ve yıl sonuna dek en az 1000 öğrenciye burs imkânı sağlayacağız. Çünkü Kadıköy, Cumhuriyet’tir. Çünkü bu, bizim, Cumhuriyet’i yükseltecek ve yaşatacak olan gençlere borcumuzdur. Tam da bu yüzden bir kere daha yineliyorum: Daha Çok Dayanışma, Daha Çok Cumhuriyet, Daha Çok Kadıköy.”

TEKBAŞ: EĞİTİM HAKTIR 

TEV Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise “Eğitim, insana yapılan en büyük yatırımdır. Eğitim bir haktır.  Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetleri yakalama yolunda eğitimin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Türk Eğitim Vakfı bunun bilincinde olarak, daha çok sayıda gence okuma imkânı sağlayarak, onların hayatlarına dokunarak onlara bu imkânı vermektir. Değerli bağışçılarımız, gönlü zengin yüce insanlar sayesinde her geçen gün bağışçı sayımız artmaktadır. Böyle bir projeyi ortaklaşa yürütmek, böyle bir projeyi başlatmak bizim için çok anlamlıydı. Diğer belediyelerin de bu yolu izlemelerini canı gönülden isterim” diye konuştu. 

KUTU: APARTMAN BURS FONLARI OLUŞTURULACAK

Proje kapsamında TEV tarafından apartman burs fonları oluşturulacak, destek olmak isteyen apartmanlar bu fonlara nakdi yardımda bulunacak, biriken tutarlar 9 ay boyunca bin öğrenciye karşılıksız burs olarak verilecek.

 


ARŞİV