Okutan Kadıköy Projesi destek bekliyor

Türk Eğitim Vakfı ve Kadıköy Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen “Okutan Kadıköy” projesi, ilçe halkının desteğiyle üniversiteli gençlere burs sağlamayı amaçlıyor

19 Ağustos 2022 - 12:53

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Kadıköy Belediyesi işbirliğiyle; ilçe muhtarları, gönüllüler ve Kadıköylülerin desteğiyle hayata geçirilen “Okutan Kadıköy” projesiyle ilçede ikamet eden ve maddi güçlük çeken bin üniversite öğrencisine burs desteği verilecek.

Geçtiğimiz mayıs ayında TEV ve Kadıköy Belediyesi arasında imzalanan Okutan Kadıköy Projesi’nin eylül ayında hızlanacağı belirtildi.  Türk Eğitim Vakfı Anadolu Yakası Bağışçılarla İlişkiler Müdürü Seda Ekincioğlu Oral, eylül ayının başlamasıyla gönüllü evlerini, apartman yöneticilerini ve esnafları ziyaret ederek sahada aktif olacaklarını söyledi.

“ESNAFTAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Oral, Kadıköy Belediyesi’nin kermes ve etkinliklerinde stant açtıklarını ve broşürler dağıtarak bilgilendirme yaptıklarını belirterek “Her apartmandan en az bir öğrenci okutmalarını bekliyor olacağız. Ayrıca hane sahipleri de öğrenci okutabilir ya da bağış yapabilirler. Özellikle esnaftan destek bekliyoruz.” dedi.

BURS BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Üniversite öğrencilerinin bursa başvuru süreci 12 Eylül’de başlayıp 2 Ekim’e kadar sürecek. Başvurular Türk Eğitim Vakfı web sayfasında yer alan (www.tev.org.tr) burs başvuru formunu öğrencilerin doldurmasıyla alınacak. TEV burs yönetmeliğince belirlenen burs koşulları ise lisans öğrencilerinin not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2,5 olması gerektiği belirtildi. Burs şartları doğrultusunda ön elemeleri geçen öğrencilerle TEV’in gözlemci olduğu çevrimiçi mülakatlar yapılacak. Mülakatlar sonrası seçilen öğrencilere ekim ayından itibaren 9 ay boyunca karşılıksız burs verilecek.


ARŞİV