Öğrenci yurtları yaz boyunca gençlere açık olacak

Seyahatsever projesi kapsamında 18-30 yaş arasındaki öğrenciler 5 güne kadar öğrenci yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabiliyor

31 Temmuz 2023 - 17:50

Gençlik ve Spor Bakanlığı yaz tatilinde seyahat edecek öğrencilere konaklama desteği sağlıyor. Bakanlığa ait yurtlar seyahat edecek öğrenciler tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Proje ile gençlerin Türkiye'yi tanımaları  ve kültürel olarak kazanımlar sağlamaları hedefleniyor. Seyahatsever projesi için konaklama başvuruları ise 10 Temmuz Pazartesi günü başladı. Başvuru yapan kişiler KYK yurtlarından 10 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri arasında yararlanabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI

Seyahatsever projesi, deprem bölgesindeki iller dışında Çanakkale’den Mardin’e, Antalya’dan Trabzon’a 70 farklı ildeki öğrenci yurtlarında gençlere 5 güne kadar ücretsiz konaklama imkanı sunuyor. Projeden yararlanmak isteyen kişilerin 18-30 yaş arasında olmaları gerekiyor. Yaz boyu ücretsiz olacak yurtlardan yararlanmak için öğrenci olma şartı da aranmıyor. Konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılıyor. Başvuru yapan kişiler 10 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri arasında, bir ilde en fazla 5 gece konaklama yapabilecek. Yurda giriş yaparken TC kimlik kartının fotokopisi isteniyor. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona erip ayrılacak kişilerin de odayı en geç 13.00’te boşaltmaları gerekiyor. Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05.00 ve son giriş saati 01.00 olarak uygulanıyor.


ARŞİV