Kuşdili Eğitim Merkezi'ne yaz dönemi

Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde 3 Temmuz Pazartesi günü başlayan, İngilizce, Türkçe, matematik, sosyal bilgiler dersleri, bilim atölyesi ile dış gezi etkinliğinin yer aldığı yaz okulu, 28 Temmuz'a kadar devam edecek.

12 Temmuz 2023 - 11:58

Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi, hem eğitim ve öğretim döneminde hem de yaz döneminde çocukları, akademik ve sosyal yönden desteklemeyi sürdürüyor. 3 Temmuz  Pazartesi günü başlayan, 28 Temmuz Cuma günü bitecek yaz okulunda İngilizce, Türkçe, matematik, sosyal bilgiler dersleri veriliyor, bilim atölyesi ile dış gezi etkinliği yapılıyor.

Hafta içi pazartesi ile perşembe günü saat 13.00'te başlayan dersler, 16.10'da bitiyor. 9-13 yaş arasındaki çocukların katıldığı yaz okulunda perşembe gününe kadar akademik dersler verilirken, cuma günü ise dış etkinlik yapılıyor. Dış gezi kapsamında çocuklar, 14 Temmuz Cuma günü Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne, 21 Temmuz'da Müze Gazhane Bilim Merkezi'ne, 28 Temmuz'da ise Özgürlük Parkı - Yoğurtçu Parkı'na gidecek.

“GELİŞİMLERİNE KATKI SUNUYORUZ”

Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi Birim Sorumlusu Rıza Zeyrek, “Çocukların kişisel ve sanatsal gelişimlerine akademik anlamda gelişmelerine katkı sunuyoruz. Alanında nitelikli, tecrübeli öğretmenler dersler veriliyor. Hem kış hem de yaz döneminde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre bir eğitim planlaması yapıyoruz. Pandeminin eğitim alanında yol açtığı sorunları çözmek ve zorlukları aşmak adına da bu yaz okulunda akademik derslere daha bir ağırlık verdik. Yaşadıkları kenti ve ilçeyi tanımaları için geziler düzenliyoruz. Çocukların sanatla iç içe olmaları için onları belediyenin kültür ve sanat merkezlerine yönlendiriyoruz. Çocuk Sanat Merkezi'ne, Gençlik Sanat Merkezi’ne, Karikatür Evi'ne... “ ifadelerini kullandı.

Merkezde 11 yıldır İngilizce öğretmenliği yapan Banu Çakırer Piliççi, “Öğrencilerimizin akademik derslerine yardımcı oluyoruz. Sınavlarda başarılarını artırmak için okulda işledikleri konuların üzerinden  geçiyoruz. Genel tekrarlar yapıyoruz. Birlikte hem öğreniyor hem de eğlenceli zaman geçiriyoruz. Bilim atölyesine katılıyor, dış gezilere gidiyoruz.” dedi.

“KIŞIN ÖĞRENDİKLERİMİZİ YAZIN TEKRARLIYORUZ”

Merkezde ilk defa yaz okulunda eğitim alan Almina Pırıl Çekçeki de şunları söyledi: “Bu yıl ilk defa eğitim alıyorum. Okulda pekiştiremediğim ya da öğrenemediğim konuları öğreniyorum. Örneğin ingilizce’de yönleri bilmiyordum. O dersin işlendiği zaman hasta olduğum için okula gitmemiştim. Burada onları öğrendim. Matematikte bazı konularda yardım alıyorum. Kışın öğrendiklerimizi yazın unutabiliyoruz. O yüzden burası çok iyi oldu. Geziye gidiyoruz. Bilim atölyesinde robot yaptık. ”

Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde verilen eğitimler hakkında bilgi almak ve eğitimlere katılmak isteyenler için adres ve telefon numarası şöyle: Kuşdili Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi: Osmanağa Mahallesi Hasırcıbaşı Cad. No.2 Kat.3 Kadıköy. Telefon: (0216) 345 83 99 – 414 31 85


ARŞİV