Kadıköy'e yeni bir konservatuar açılıyor!

Okan Üniversitesi, konservatuar öğrencilerini bekliyor. Bu yıl açılacak olan konservatuar bölümü; öğrencilere müzik, tiyatro gibi sanat dallarında öğrenim imkanı sağlayacak. Aynı zamanda burs imkanı da veren Okan Üniversitesi’nde kayıtlar başladı.

07 Ağustos 2014 - 13:55

 
S. Seda ÇAĞLAR

Okan Üniversitesi bu yıl konservatuar bölümü açarak öğrencilerine sanat dallarında öğrenim imkanı sağlıyor. Yetenek sınavlarının ardından şu sıralar üniversitede kayıtlar devam ediyor.Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan konservatuarda müzik ve tiyatro bölümü bulunuyor. Bölümün kurucusu aynı zamanda konservatuar hocası olan Yrd. Doç. Çetin Körükçü, İstanbul Devlet Klasik Müziği Korosu’nda 27 sene görev yaptı, aynı zamanda ses sanatçısı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde uzun yıllar hocalık, Haliç Üniversitesi konservatuarında 12 yıl müdürlük yapan, pek çok konser veren Körükçü, müzik bölümünün program içeriğini şöyle açıklıyor: “Öğrencilere, ilk iki sene Batı Müziği, Halk Müziği ve Sanat Müziği ile ilgili tüm bilgiler verilecek. 2. sınıftan sonra öğrenci, ilk iki yılda edindiği tecrübe ile kendi yeteneğini hem sınamış olacak hem de gerçekten neye yeteneği olduğunun yanında neyi sevdiğini görecek ve böylece bilinçli olarak branş seçecek.”Tiyatro bölümünde alanla ilgili olarak kamera oyunculuğu açısından önemli dersler koyduklarını, öğrenciye öğrendiklerini uygulama imkanı sağlayacak ortam sunduklarını anlatan Körükçü, burs imkanı da
verdiklerini söyledi. Üniversite, öğrencilerine bu bölümde yetenek sınavı ile alacakları puana göre yüzde 50, yüzde 75 ve yüzde 100 oranında burs verecek.
 

ARŞİV