Kadıköy Belediyesi Çocuk Fakültesi açılıyor

Kadıköy Belediyesi, çocuklara karne hediyesi olarak Kadıköy Belediyesi Çocuk Fakültesi’ni açtı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköylü çocuklarımıza bu eğitim programı ile gelecekte sevdiği meslekleri bulmalarına yardımcı olmayı umuyoruz.” dedi.

18 Ocak 2024 - 11:53

Kadıköy Belediyesi,  “Daha Çok Kadıköy, Daha Mutlu Çocuklar” sloganıyla Kadıköy Belediyesi Çocuk Fakültesi projesini hayat geçirdi. Çocuklara karne hediyesi olan fakülte çatısı altında bilgisayar, mimarlık, hukuk, televizyon ve sinema, hukuk, animasyon ve çizgi film, uzay bilimleri ve girişimcilik alanında bilgi sahibi olunacak. Kadıköylü çocuklar,” Büyüyünce Ne Olacaksın?” sorusuna fakülte kapsamında deneyimledikleri alanlarla cevap verebilecek. 

“ÇOCUKLARIMIZA KARNE HEDİYESİ”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, proje ile ilgili şunları söyledi: “Mesleklere dair edindikleri yeni bilgi ve deneyimler, çocuklarımızın kendi yetenek ve ilgi alanlarını keşfetmelerinin de önünü açıyor. Dolayısıyla çocuklarımızın yeni mesleklere dair bu soruya verdiği cevaplarda günden güne değişiyor. Çocuklarımızın deneyim kazanmalarını sağlayan bir eğitim programına başlıyoruz. Kadıköy’de oturan çocuklarımızın ücretsiz üye olabilecekleri Kadıköy Belediyesi Çocuk Fakültesi’ne kayıtlarımız, 19 Ocak Cuma günü saat 10.00’da başlıyor. Kadıköylü çocuklarımıza karne hediyesi olan bu eğitim programı ile gelecekte sevdiği meslekleri bulmalarına yardımcı olmayı umuyoruz. Animasyon ve çizgi film, mimarlık, televizyon ve sinema, uzay bilimleri, girişimcilik, bilgisayar, hukuk alanında eğitimlerini tamamladıktan sonra yürüteceğimiz projelerde çocuklarımızla birlikte olmayı hedefliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi Kadıköy’ü geleceğe hazırlıyoruz. Daha Çok Kadıköy,  Daha Mutlu Çocuklar.” 

NASIL ÇALIŞIYOR?

Kadıköy Belediyesi  Çocuk Fakültesi hakkında ayrıntılı bilgiyi ve başvuru koşullarını öğrenmek isteyenler, http://cocukfakultesi.kadikoy.bel.tr  adresini ziyaret edebilir. 6 ve üzeri yaş için hazırlanmış dijital deneyim platformu olan Çocuk Fakültesi’ne abone  olan çocuklar  8 meslek fakültesine ait videoları izliyor, videolar içerisinde yer alan görevleri yapıyor ve meslekleri uyguluyor. Meslek fakültelerinin tüm videolarını izleyip görevleri tamamlayan çocuklar, her meslek için ayrı çocuk profesör ünvanını kazanıyor ve iş dünyası bölümünde çalışmaya başlıyor.

Platformda 7 fakülte var. Bölümlerin isimleri ve dekanları şöyle: Çocuk Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı: Umut Yıldız /Nasa Türk bilim insanı, Çocuk Animasyon ve Çizgi Film Fakültesi Dekanı : Kral Şakir çizgi filmi yapımcısı Varol Yaşaroğlu, Çocuk Mimarlar Fakültesi Dekanı : Yüksek Mimar Ayşegül Akgül, Çocuk Avukatlar Fakültesi Dekanı : Av.Erdal Aksu- Av.Yeşim Aydın Sağra, Çocuk Sinema ve Televizyon Fakültesi Dekanı : Esra Özge Aktürk,  Çocuk Girişimcilik Fakültesi Dekanı : Şöhret Pakiş, Çocuk Bilgisayar Fakültesi Dekanı : Cem Say.


ARŞİV