Eğitim merkezlerinde yılsonu heyecanı

Kadıköy Belediyesi Eğitim Merkezleri’nin 2015 – 2016 yılsonu sergisinin açılışı 31 Mayıs Salı günü Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşti

02 Haziran 2016 - 14:38
Kaan DERTÜRK
Kadıköy Belediyesi bünyesinde yer alan eğitim merkezleri her yıl okulların açılmasıyla birlikte eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlıyor ve kursiyerler yılsonuna kadar yapılan kesintisiz eğitim sonucunda birçok nitelikli eser ortaya çıkarıyor. Yoğun talebin olduğu eğitim merkezlerinde el sanatlarından, müziğe, yabancı dil kurslarından, bilişime dek geniş bir yelpazede eğitim alma olanağı var. 2015 – 2016 döneminde Kadıköy Belediyesi’nin eğitim merkezlerindeki kurslara katılanların beş yüzü aşkın el işi ürünü 31 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde sergilendi. Eğitim Merkezleri yılsonu sergisi Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yaptığı konuşma ile açıldı.

“MEMNUN VE MUTLUYUZ”
Yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Nuhoğlu, sergilenen eserlerin tüm bir yıl boyunca kursiyerler tarafından yapılmış çalışmaların ürünü olduğunu vurguladı. Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi’nin her daim sanat çalışmalarını destekleyeceğini belirtti. Konuşmanın sonunda Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Duygu Adıgüzel, Aykurt Nuhoğlu’na kursiyerlerin yapmış olduğu gemi maketini takdim etti.

“SERGİ YILIN MEYVESİ”
Kadıköy Belediyesi Eğitim Merkezi’nde Uzman Takı Tasarım Öğretmeni olan Ayşe Erdemli el işi faaliyetlerinin nasıl gerçekleştiğini ve sergiye ait düşüncelerini gazetemize anlattı: “Haftada bir gün olmak üzere sekiz saat boyunca ders yaptık. Birinci dönemde öğrencilerimize belli başlı bazı teknikleri ve kalıpları öğrettikten sonra onları daha özgür bırakıp, hayal güçlerini kullanarak eserler vermelerini istedik. Tüm eğitim yılı boyunca yaptıklarımızı bu sergide görebiliyoruz. Bu sergi tam bir yılın meyvesi olarak karşımıza çıkıyor. Kurslarımızda eğitim görenler aldıkları eğitimi paraya da çeviriyor. Yaptıkları ürünleri kermeslerde satarak hem kendilerine hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar”

 

ARŞİV