Cinsiyet engelleri yıkılıyor

7-17 yaş aralığındaki kız çocuklarının, fen bilimleri ile sanat alanında desteklenmesini amaçlayan “STEAM’de Cinsiyet Engellerini Yıkmak” projesinin lansmanı Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde yapıldı

21 Aralık 2023 - 23:20

Kırmızı Biber Derneği’nin “STEAM’de Cinsiyet Engellerini Yıkmak” projesinin lansmanı Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Florida International University, (Florida Uluslararası Üniversitesi) Yaşar Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye Misyonu’nun hibe desteği ile gerçekleşecek projede, kız çocuklarının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyete duyarlı STEAM (fen, teknoloji, matematik, sanat ve mühendislik) eğitim müfredatının oluşturularak yaşama geçirilmesini hedefleniyor.

Kırmızı Biber Derneği Başkanı Fatma Aytac, lansman toplantısında proje hedefinin toplumsal cinsiyet eşitliği yolunda atılmış bir adım olduğunu vurgulayarak, STEAM alanında dünyada ve Türkiye'de kadınların yetersiz temsil edildiğini belirtti.

STEAM PROJESİ NEDİR?

Proje Hatay, Adıyaman, Ankara, İstanbul ve Çanakkale olmak üzere beş ilde çalışmalarını sürdürecek. Bir yıl sürmesi planlanan proje kapsamında, 7-17 yaş aralığındaki kız çocuklarının fen bilimleri ve sanat alanında desteklenmesini amaçlanıyor. Proje ekibi ve öğretmenlerin desteğiyle, cinsiyet eşitsizliğinden dolayı, eğitime erişim yetersizliği yaşayan kız çocukları için ihtiyaç tespiti yapılacak. Ardından yaş grubuna uygun kapsayıcı, erişilebilir, yenilikçi, pedagojik onaylanmış ve cinsiyete duyarlı bir eğitim müfredatı geliştirilecek.


 


ARŞİV