Bizim Çocuklar ‘On İkinci Gece’yi seslendirdi

Bizim Çocuklar Radyo Tiyatrosu, Shakespeare’nin ‘On İkinci Gece’ oyununu seslendirdi

19 Aralık 2023 - 10:38

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’nin (HKÇKM) Bizim Çocuklar Radyo Tiyatrosu,  13’üncü oyunları William Shakespeare’nin ‘On İkinci Gece’ eserini seslendirdi. Eğitmenleri tarafından uyarlanan, dünya klasikleri ile Türk Edebiyatı’nın oyunlaştırılan masalları, Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi’nden dinlemek için Spotify, Apple, Google Podcast platformlarından ulaşabilirsiniz. 

 

BİZİM ÇOCUKLAR RADYO TİYATROSU

Covid-19 pandemi sürecinde Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi’de tiyatro sanatçıları Uğur Cabiroğlu ve Can Yılmaz’ın yönetiminde internet üzerinden yapılan atölye çalışmaları bir süre sonra radyo tiyatrosuna dönüştürülmüştü. Tiyatro atölyesine devam eden yaşları 10 ile 14 arasında değişen 11 çocuktan oluşan Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi de eğitmenleri tarafından günümüze yeniden uyarlanan masalları seslendirerek podcastler yapmaya başlamıştı.

Çocukların seslendirdiği masallar kısa sürede Türkiye sınırlarını aştı,  aralarında Amerika, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa ve Danimarka gibi 21 ülkede dinleme listesine girdi. Bizim Çocuklar Radyo Tiyatrosu şimdiye kadar Kral Çıplak, Hansel ve Gretel, Keloğlan, Pinokyo, Yer Altı, Fındıkkıran, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sindirella, Bremen Mızıkacıları, Kırmızı Başlıklı Kız, Sihirli Fasulye, Rapunzel ve On İkinci Gece oyunlarını seslendirdi.

 

ARŞİV