Belediyenin ücretsiz kursuyla üniversiteyi kazananlar anlatıyor

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde üniversiteye hazırlık kursuna katılarak sınavda başarılı olan öğrenciler, “Ücretsiz, kaliteli ve iyi bir eğitim aldık. Öğrenciler için çok önemli bir fırsat.” diyor

14 Eylül 2023 - 09:27

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi, ilçede oturan ve okuyan öğrencilerin akademik başarısının artması, sosyal ve kültürel yönden gelişim sağlaması için  2016 yılından beri eğitime destek veriyor. Merkezde verilen kursların amacı, ilçedeki okullarda okuyan ve ikamet eden öğrencilerin akademik dersler, İngilizce dersi, İngilizce drama dersi (1. ve 2. sınıf) ve drama-tiyatro alanında gelişimlerini sağlamak, bu alanlardaki yeteneklerini saptayıp gerekli yönlendirmeyi yapmak, 8. sınıf öğrencilerini LGS (Lise Giriş Sınavı), lise son sınıf ve mezunu gençleri YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavlarına hazırlamak.

ALANINDA UZMAN EĞİTİM KADROSU

Tüm akademik branşlarda alanında uzman öğretmenlerin hizmet verdiği merkezde, Kadıköy Belediyesi üniversite hazırlık kurslarına 24 yaşına kadar lise mezunu gençler ile lise 12. sınıfta okuyan öğrenciler katılabiliyor. Mezuniyet, yaş ve öğrenci olma koşullarını sağlayan kişiler, TYT-AYT  (Temel Yeterlilik Sınavı-Alan Yeterlilik Sınavı) kurslarından yararlanabiliyor.

KAZANAN ÖĞRENCİLERLE KONUŞTUK

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi'nde üniversiteye hazırlık kursuna katılarak üniversite sınavında başarılı olan öğrencilerden Ozan Yusuf Yıldırım ile Duygu Kuyumcu ile bir araya geldik, merkezdeki eğitim hakkında düşüncelerini dinledik.

“ÖĞRETMENLERİMİZ ÇOK İYİYDİ”

İstinye Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü yüzde yüz burslu olarak kazanan Ozan Yusuf Yıldırım, 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi ile tanışma hikayesini şöyle anlatıyor: “Mersin’de yaşıyorum. Bir yıl önce İstanbul'da oturan ablamın yanına geldim. Üniversite sınavına ablamın yanında hazırlanacaktım. O yüzden ablam ile birlikte kurs araştırmaya başladık. Çevremden ve internetten 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi hakkında çok olumlu yorumlar duydum ve okudum. Merkezde eğitim almak istedim. İyi ki 19 Mayıs Eğitim Merkezi diyorum. Çünkü öğretmenlerimiz ve eğitim sistemi çok iyiydi. Öğretmenlerimizin hepsi alanında uzmandı. Konu anlatımları, sorular, deneme sınavları, birebir etütler, ücretsiz olarak verilen kitaplar, rehberlik hizmeti… Çözemediğimiz soruları ya da anlayamadığımız konuları öğretmenlerimize sorduk. Her zaman cevap verdiler, her aşamada yanımızda oldular. Evde ders çalışırken çözemediğim soruyu öğretmenlerime iletiyordum. O anda bile yardımcı oldular. Benim için çok güzel bir süreçti. Sosyal etkinliklerimiz de oluyordu. Birlikte yeni yılı kutladık.” sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

“HERKESE ÖNERİYORUM”

“Rehberlik bölümündeki İrem öğretmeniz motivasyonumuzun artması için nasıl çalışmamız gerektiğini anlatıyordu, kaynak önerisinde bulunuyordu.” diyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Sınav öncesinde ve sınav sırasında neler yapmamız konusunda bizi bilgilendiriyordu. Duygusal sorunlarımızı paylaşıyorduk. Çözme konusunda yardımcı oluyordu. Tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bilgisayar Mühendisliği’ni istiyordum. Severek okuyacağım ve severek çalışacağım bir bölüm kazandım. Donanımlı ve deneyimli bir merkez. Bu ekonomik koşullarda kaliteli ve güzel bir eğitimin ücretsiz olarak verilmesi akıl almaz bir şey. Herkese 19 Mayıs Eğitim Merkezi’ni öneriyorum. “

“BU EKONOMİDE ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Trakya Üniversitesi'nde hemşirelik bölümünü kazanan Duygu Kuyumcu da düşüncelerini şöyle dile getirdi:“ 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi, lise döneminde bildiğim ve kurslarına severek katıldığım bir merkezdi. O yüzden üniversite sınavına hazırlanırken de tercih ettim. Çok sıcak bir ortam vardı. Hazırlık dönemi çok iyi ve güzel geçti. Kapsamlı konu anlatımlarını dinledik, bol bol soru çözdük. Hafta içi hergün 09.00 ile 15.00 saatleri arasında merkezdeydim. Öğretmenlerimiz çok donanımlıydı. Kimya öğretmenim sayesinde kimyada netlerim arttı. Deneme sınavlarının sonuçlarında yanlış cevapların üzerinde duruyorduk. Sayısal öğrencisiyim. Ama türkçe ile tarih dersine de katılıyordum. Ücretsiz olarak konu anlatımlı kitaplar, soru bankası kitabı ve yaprak testler verildi. Arkadaşlık ortamımız çok güzeldi. Çok iyi insanlarla tanıştım. Bu dönemde kaliteli bir eğitim hem de ücretsiz. Öğrenciler için çok önemli bir fırsat. Sevdiğim bir bölüm kazandım. Herkese merkezi tavsiye ediyorum.”

Kurslar ve başvurular hakkında bilgi almak isteyenler için iletişim adresleri şöyle:

19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi: 19 Mayıs Mahallesi Kürkçü sokak no.10

(0216) 362 11 05   -   (0216) 362 11 09


ARŞİV