Veganlardan kedi evi

Kadıköy'de buluşan vegan aktivistler, kedi evleri yaptı

24 Ocak 2024 - 21:09

Sokakta yaşayan hayvan dostlarımızı çeşitli hava koşullarından korumak için yola çıkan “Sokaklar Hepimizin” girişimi, kedi evleri yaptı. Bitkisel kedi ve köpek maması üreticisi VegPet ve Animal Save (Hayvan Koruyucuları) Türkiye ekibi tarafından başlatılan kolektif çalışma ile İstanbul ve Ankara’da ihtiyaç olan noktalara kedi evleri bırakıyor. İstanbul’da ilk olarak Kadıköy bölgesinde gerçekleştirilen etkinlik çeşitli mekanlarla anlaşarak onların da desteğini almayı hedefliyor. 

50 KEDİ EVİ

Soğukların gelmesiyle birlikte kedi evleri ilk olarak 6 Ocak ve 21 Ocak olmak üzere haftasonunda cumartesi günleri yapıldı.  İlk gün  yemek-market sipariş uygulaması Vego’nun Moda’daki  ofisinde, diğer gün de Yeldeğirmeni’ndeki Vintage Coffee adlı kafede buluşan aktivistler kedi evlerinin kurulumunu gerçekleştirdi. Ardından evler, Kadıköy geneline dağıtıldı. Toplam 50 kedi evinin 38'i mekanlara, 12'si de ihtiyacı olan kamusal alanlardaki noktalara kişilerin gözetiminde olmak üzere bırakıldı.

Kedi evlerinin diğer bölgelerde de yaygınlaştırılabilmesi, daha fazla ihtiyaç noktasına ulaşabilmesi ve mümkün olduğu kadar çok kediye sıcak bir yuva sağlayabilmesi için çalışmaya destek bekleniyor. Siz de işletmenizde ya da yakınında bir kedi evi yerleştirilmesi için alan açmak/maddi destek vermek için VegPet ve/veya Animal Save Türkiye ile iletişime geçebilirsiniz.

 


ARŞİV