Vegan ayı kutlanıyor

Dünyada Ocak, Vegan Ayı kabul edilerek “Veganuary” olarak kutlanıyor

16 Ocak 2024 - 14:40

Veganuary, (İngilizce Ocak anlamına gelen January ile vegan sözcüğünün birleşimi) dünya çapında her yıl Ocak ayında düzenlenen küresel bir hareket olma özelliği taşıyor. İnsanları Ocak ayında vegan bir yaşam tarzını denemeye teşvik ederek hayvan dostu bir beslenme ve yaşam tarzına geçiş yapmalarını amaçlarken, bir ay boyunca hayvansal ürünleri tüketmeyi bırakarak bitkisel bazlı beslenmeyi keşfetmeyi ve teşvik etmeyi hedefliyor. 

(Vegan seçeneklerin çokça bulunduğu Kadıköy’de veganlar yaklaşık 10 yıldır düzenli olarak biraraya gelerek vegan piknik yapıyorlar)

ÜCRETSİZ ATÖLYE

Bu kapsamda Türkiye’de de veganlığı anlatmak amacıyla bir atölye yapılıyor.  “Veganlığa giriş: vegan oluyorum” adlı atölye programı, 6 Şubat’ta başlayacak. 3 hafta boyunca her Salı akşamı 21.00-23.00 arası online olarak ücretsiz gerçekleşecek olan  atölye, vegan olmak isteyen, ancak bazı engellerle karşılaşan, kafasında soru işaretleri bulunan, hem teorik hem de pratik anlamda daha sağlam adımlar atmak isteyenlere yönelik. Atölye programı, katılımcılara veganlığın neden bir beslenme-sağlık meselesi ya da çevresel duyarlılık olmadığını, öncelikle hayvan haklarına karşı asgari sorumluluğumuz olduğunu anlatmayı, vegan olma ve vegan kalmaya dair önyargıları gidermeyi amaçlıyor. Atölye ile ilgili detaylar İnstagram’da Vegan.Atölye adresinde bulunuyor.

Türkiye’nin ilk bitki bazlı et üreten şirketi VEGGY de  “En etkili değişim tabağımızda başlar” mottosuyla, Veganuary’i kutluyor. İklim değişikliği, tarım, ekoloji konuşan kanaat önderleri, sanatçı, gazeteci, şef ve influencerlarla bir araya gelerek “Happy Veganuary” kutlaması yapan VEGGY, ay boyunca çeşitli şirketlerin bünyesinde tadımlar da gerçekleştirecek.

PETA'nın (People for the Ethical Treatment of Animals / Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) vegan elçileri "Marul Kadınlar"ın özel kostümleriyle Kadıköy eylemlerinden bir görüntü

Etiketler; vegan ocak

ARŞİV