Tüneme kulesi birinci oldu

FMV Erenköy Işık Ortaokulu öğrencilerinin “Animal Allies” adlı projesi, First Lego League İstanbul Turnuvası’nın İstanbul elemelerinde birinciliğe layık görüldü

09 Şubat 2017 - 17:32

FMV Erenköy Işık Ortaokulu öğrencilerinin Kadıköy Belediyesi ile birlikte geliştirdiği “Animal Allies” adlı projesi (Hayvanlar - Yaşam Ortaklarımız) 13. Bilim Kahramanları Buluşuyor First Lego League yarışmasına katıldı. Proje, 4-5 Şubat tarihlerinde 36 takımın katıldığı yarışmanın İstanbul elemelerinde “en iyi proje, en iyi robot tasarım, en iyi öz değerler performansı” alanında birinci oldu.

Öğrenciler Kadıköy Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüterek belediye sınırları içerisinde şehir güvercinlerinin yoğun olarak bulunduğu bir alan belirledi. Bu alanda kuşların beslenme ve tüneme alışkanlıklarını yerinde gözlemleyen öğrenciler, ornitolog, kuş bilimcileri ve kuş gözlemciler ile iletişime geçerek bir “tüneme kulesi” tasarladı ve kule geçtiğimiz ay Karikatür Evi’nin karşına konuldu. Bu proje ile güvercinlerin dışkılarını kuledeki bölmelere bırakması ve hem çevre kirliliğin azaltılması hem de güvercin dışkısından ekonomik gelir elde edilmesi planlanıyor.


ARŞİV