Restoran personeline çevre eğitimi

Kadıköy Belediyesi, ilk kez dünyaca ünlü bir mağazalar zincirini atık yönetim sistemine bağlama çalışmalarına başladı. Kadıköy'de hizmet veren Mc Donalds'ın 4 şubesi pilot olarak seçildi.

21 Temmuz 2011 - 11:37

Kadıköy Belediyesi, ilk kez dünyaca ünlü bir mağazalar zincirini atık yönetim sistemine bağlama çalışmalarına başladı. Kadıköy'de hizmet veren Mc Donalds'ın 4 şubesi pilot olarak seçildi. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Yönetim ve Koordinasyon eğitmenleri, Mc Donalds'ın Caddebostan, Suadiye, Acıbadem ve Kazasker restoranlarının yetkili personellerine, çevre ve atık yönetimi ile ilgili eğitim verdi. Caddebostan şubesinde gerçekleştirilen eğitimde
çevre kirliliği ve atıkların değerlendirmesi konularının yanısıra geri dönüşüm ve doğal kaynakların korunmasına yönelik bilgiler de aktarıldı.
Hem çevreyle ilgili sorumluluklarını yerine getiren, hem de diğer firmaları atık yönetimi ve çevre ile ilgili bilinçlenmeye teşvik eden Mc Donalds'ta 4 şubenin eğitim süreci tamamlandıktan sonra ambalaj atıklarının toplanması ile ilgili uygulamalara başlanacak. Temmuz ayı kadar alt departmanlarda çalışan personellerini eğitecek olan Mc Donalds, 1 Ağustos itibariyle her gün düzenli olarak atıklarını Kadıköy Belediyesi'nin yüklenici firmasına teslim edecek.

Fotoğraflar: Berna AKHUN


 


ARŞİV