Çöpe atmadan bir daha düşünün

e-atıklar Kadıköy Belediyesi’nin projesiyle yeniden kazanılıyor.

16 Haziran 2011 - 12:59


Gönüllülük esasına dayanarak kurulan, sosyal sorumluluk ekiplerinden; Yeniden Başlasın Proje Ekibi, Kadıköy Belediyesi ile ortak olarak yürüttüğü proje kapsamında Elektronik Atık topluyor. Kadıköy Belediyesi'nin 2008 yılında başlattığı “Elektrikli Elektronik Atıkların Yönetimi Projesi 2008” destek amaçlı olarak yürütülen bu proje, elektronik atıkların uygun tesislerde geri dönüşmesine katkıda bulunuyor.
Eki; ülkemizde elektronik atıkların geri dönüşümü hakkında son yıllarda artan bilinçlenmenin, ileriki yıllarda daha da yaygınlaşabilmesi adına şirketlerle görüşmeler yapıp, bilgilendirici maillerle insanlara ulaşmaya çalışıyor. Şirketlerden alınan e-atıklar kullanım durumlarına göre değerlendirilip ihtiyaç sahibi okullara hibe ediliyor ya da geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor.
Proje ekibi şubat ayından bugüne kadar 5,5 ton elektronik atık topladı. Ayrıca 15 adet bilgisayarın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda örnek bir dayanışmaya da imza attı.
Proje hakkında daha kapsamlı bilgi almak ve kampanyaya destek olmak isteyenler 0216 5670604 nolu telefondan yetkililerle irtibata geçebiliyor ya da http://eatik.kadikoy.bel.tr/ adresini ziyaret ederek konuyla ilgili bilgilere ulaşabiliyor.
 


ARŞİV