Öğrenciler yaşamak istedikleri kenti inşa etti

Mustafa Mihriban Boysan Ortaokulu 6A sınıfı öğrencileri, Ekolojik Yaşam Merkezi'nde oynadıkları 'Mavi ve yeşili birleştir, ekolojik kent' oyunuyla yaşamak istedikleri şehri inşa ettiler. Öğrenciler, parkların bol olduğu, enerjinin güneşten sağlandığı, ulaşımın bisikletle yapıldığı bir şehir tasarladı.

06 Ekim 2023 - 09:24

Kadıköy Belediyesi Ekolojik Yaşam Merkezi'nde tüm yaş gruplarına yönelik bilgilendiren ve yol gösteren atölyeler sürüyor. Merkez, 2 Ekim Pazartesi günü Mustafa Mihriban Boysan Ortaokulu 6A sınıfı öğrencilerini  'Mavi ve yeşili birleştir, ekolojik kent' oyunu için misafir etti.

Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri Koordinatörü Işık Baştuğ, öğrencilerle oyun öncesi yenilenebilir enerji, kompost, fosil yakıtlar, ağaç ve ormanlar, yağmur hasadı, yüzey geçirgen kaldırım, ulaşım, atıklar hakkında çok önemli bilgiler paylaştı.

Bilgi paylaşımının ardından öğrenciler, İklim Elçileri Koordinatörü Işık Baştuğ ile İklim Elçisi Bilge Özdoğan Cumalı eşliğinde“Mavi ve yeşili birleştir, ekolojik kent” oyununu oynadılar, gelecekte yaşamak istedikleri ekolojik şehri inşa ettil.

“OYUNLA ÖĞRENME KALICI OLUYOR”

Mustafa Mihriban Boysan Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Zeynep Serim, “Çocukların oyunla öğrenmeleri daha kalıcı oluyor. O yüzden geçen yıldan beri öğrencilerimiz bu atölyeye katılıyor. Çevreye duyarlı, bilinçli, farkındalığı olan bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. İklim değişikliğini, yenilenebilir enerjiyi, fosil yakıtları bilsinler. Çünkü geleceğin yetişkinleri olacaklar.” dedi.

“DOĞA BİZE EMANET”

6A sınıfı öğrencilerinden Azra Betül Koç, “Arkadaşlarımla birlikte oyun oynayarak öğrenmek çok eğlenceliydi. Kompostu, yağmur hasadını, gecirgen kaldırımı öğrendim. Ağaçların sadece oksijen üretmediği, toplu taşımanın önemini hakkında önemli bilgiler edindim. Tek tek arabalara binmek yerine toplu taşıma kullanılsa hem trafik az olacak hem de doğaya daha az zarar verilecek. Doğa bize verilen bir emanet. Ona sahip çıkmalıyız.” diye konuştu. 

Fatma Tuğba Yakar da şunları söyledi: “Proje yaptık. Çok eğlendim. Nasıl bir şehir ve dünyada yaşamak istediğimizi gösterdik. Güneş panellerinin, atık toplama yerlerinin, bisiklet yollarının, parkların olduğu bir şehir. Kompostu duyuyordum. Ama ne olduğunu tam bilmiyordum. Onu daha iyi öğrendim. Yağmur hasadının ne olduğunu, gecirgen kaldırımların yer altı suları için ne kadar önemli olduğunu da öğrendim. ”


ARŞİV