Çocuklar TEMA ile tohum ekti

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, öğrencilerle birlikte meşe palamudu ekimi yaptı

17 Aralık 2015 - 16:32
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü ve Dünya Toprak Günü nedeniyle TEMA Vakfı Gönüllüleri’nin düzenlediği etkinliğe katıldı.
11 Aralık Cuma günü Kadıköy Belediyesi Cemal Süreyya Çocuk Etüt Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklarla bol bol sohbet eden Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu çocukların soru ve taleplerini de dinledi.
Programda TEMA Vakfı İstanbul Anadolu Yakası Sorumlusu Tamer Aner çocuklara TEMA Gönüllülerinin çalışmalarını anlattı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da gönüllülük ve toprağın önemi hakkında çocuklara bilgi verdi.Daha sonra öğrenciler Başkan Nuhoğlu ile sohbet edip, sorular sordu.
TEMA Vakfı Kadıköy Sorumlusu Gülseren Bal’ın tarifinin ardından TEMA önlüklerini giyen 40’tan fazla öğrenci, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile birlikte meşe palamudu ekimi yaptı.
Etkinlikte TEMA İstanbul Anadolu Sorumlusu Tamer Aner tarafından Başkan Nuhoğlu’na TEMA Vakfı’nın Teşekkür Belgesi ve Fidan Sertifikası takdim edildi.

MEŞE PALAMUDU HAKKINDA
Meşe Palamudu, Anadolu ağacı olduğu için, her ortamda yetişebiliyor. Derin ve yan kökleriyle toprağı tutup, erozyonu önlediği için tercih ediliyor. Ülkemizde 18 çeşidi yetişiyor. Meşe ağacı, gölgesinde her türlü bitkiyi barındırırken, kesilince sürgünlerinden kendiliğinden yeniden gelişiyor.
11 Eylül 1992’de 30 işadamının katılımıyla “Toprak Dede” unvanlı Hayrettin Karaca ve “Yaprak Dede” unvanlı Ali Nihat Gökyiğit tarafından kurulan TEMA Vakfı 23 yılda 575 bin gönüllüye ulaştı.

 

ARŞİV