Marmara'nın altını, üstüne getirdiler

Haydarpaşa Garı’nda sualtı dünyasını bir araya getiren 15. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali “Yaşayan Marmara” Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu

17 Eylül 2015 - 18:20

Erhan DEMİRTAŞ
Türk Balıkadamlar Kulübü tarafından 4-13 Eylül tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen festival kapsamında fotoğraf sergileri, panel ve gösteriler İstanbulluların büyük ilgisiyle karşılandı. Bu etkinliklerin içinde yer alan iki ayrı “görüntüleme yarışmasında” dereceye giren sanatçılara ödülleri sualtının ünlü isimleri tarafından verildi.
22.si düzenlenen ve günü birlik dalışlarda çekilen fotoğrafların değerlendirildiği “Yaşayan Marmara” fotoğraf yarışmasının da ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmaya katılan tüm yarışmacıların hazır olduğu salonda “Makro” kategorisinde 1.lik ödülünü Hakan Başar ve dalış eşi Ersin Tuhumat, 2.lik ödülünü Aziz Tufan Saltık ve dalış eşi Cumhur Doruk Huz kazanırken, 3.lük ödülü ise Serkan Akın ve dalış eşi Cüneyt Çakın’ın oldu.  “Geniş Açı” kategorisinde 1.lik Ferhan Coşkun ve dalış eşi Hakan Akhemet’e, 2.lik ödülü Aziz Tufan Saltık ve dalış eşi Cumhur Doruk Huz’a, 3.lük ödülü ise Ali Dalgıç ile dalış eşi Barış Demirci’ye gitti. Sualtı görüntüleme yarışmalarında önemli kategorilerinden biri olan “Balık” kategorisinde 1.lik Osman Temizer ve dalış eşi Yeşim Çebi’nin, 2.lik Eser Başar ve dalış eşi Ersin Tuhumat’ın, 3.lük ise Serkan Akın ve dalış eşi Cüneyt Çakın’ın oldu. Marmara Denizi’nin korunmasında çok emeği olan Nurdoğan Özkaya adına oluşturulan “Yeni Ufuklar” kategorisi 1.lik ödülünü Ferhan Coşkun ve dalış eşi Hakan Akhemet, 2.lik ödülü ise Vedat Eren ve dalış eşi Ümit Köylü’nün oldu. Yaşayan Marmara Türk Balıkadamlar Kulübü En Başarılı Yarışmacı ödülü ise Hakan Başar ve dalış eşi Ersin Tuhumat’a verildi. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle yarışmacıların bir kez dalış yapabildiği festivalde, Marmara Denizi’nin altındaki kirlilik görüntülenemedi.

KADIKÖY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Aynı zamanda sualtı fotoğrafçısı da olan caz müzisyeni Volkan Hürsever’in dinletisi, TBK Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Saruhanoğlu ve Festival Başkanı Osman Ürper’in konuşmaları ile toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sonlanan gecede, festivale bu yıl ana sponsor olarak destek veren Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Ülkü Koçar’a verildi. Çocuklara yönelik gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle deniz kültürü ve sevgisinin daha küçük yaşlarda kazandırılması hedeflendi. Festival Düzenleme Komitesi, festivale katılan ve katkı sağlayan 7’den 70’e her yaştan deniz tutkununa teşekkür etti. 

 

ARŞİV