Kediler bu kış da evsiz kalmayacak

Kedici Dergisi, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle artık geleneksel hale gelen “Sokaktaki Kediler Şenliği”nin 5’incisini Moda Parkı’nda gerçekleştiriyor

15 Aralık 2017 - 08:29

Kadıköy'de sokakta yaşayan kediler ne şanslı ki her kış onlar için bir şenlik düzenleniyor ve dondurucu soğuklarda başlarını sokacakları evler yapılıyor. 17 Aralık Pazar günü Moda Parkı’nda gönüllüler tarafından yapılacak 1000 adet kedi evi sokak kedilerinin barınması için semtin çeşitli yerlerine konulacak.

Kedici Dergisi, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle “Sokaktaki Kediler Şenliği” düzenliyor. Bu yıl beşincisi yapılacak olan şenlik, 17 Aralık Pazar günü 14.00’te Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Kedici Dergisi’nin İstanbullu okuyucuları ve tüm hayvanseverlerin katılımıyla gerçekleşecek olan Sokaktaki Kediler Şenliği’nde Adore Mobilya’nın desteğiyle binden fazla “kedi evi” yapılması planlanıyor. Ayrıca Nestle Purina sponsorluğunda katılımcılara her ev için dağıtılacak 1000 kg.lık kedi maması da kedi evleriyle birlikte sokaktaki kedilere dağıtılacak. Gönüllülerin katılımıyla yapılacak olan “kedi evleri” uygun yerlere yerleştirilecek. Ayrıca şenliğe katılan çocuklar için hazırlanacak Kedi Resmi Çizim Atölyesi’nde montajı biten evlere sprey boyalarla kedi resimleri ve evlerin kediler için olduğunu belirten sloganlar yazılacak.

Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz yıllarda yaptığı kedi evlerini Kadıköy’de bulunan parklara koymuştu.

Öte yandan Kadıköy Serüven Kültür de aynı gün Tasarım Atölyesi Kadıköy’de bir kedi evi yapım atölyesi düzenleyecek. 19.00-21.00 saatleri arasında yapılacak atölyeyle ilgili detaylı bilgi için  0538 939 61 66 / 0553 549 62 06 numaralı telefonlara ulaşabilirsiniz. 


ARŞİV