Kadıköy'ün 14 yıllık organik pazarı

Özgürlük Parkı’ndaki Organik Pazar, Kadıköylüleri 14 yıldır organik ürünlerle buluşturuyor. Kadıköy Belediyesi her hafta ürünlerin organik sertifikasına sahip olup olmadığını denetliyor

23 Aralık 2022 - 09:27

Kadıköy Özgürlük Parkı’nda kurulan Organik Pazar, 14 yıldır Kadıköylülerin sağlıklı gıdayla buluşmasını sağlıyor. Her çarşamba günü kurulan pazarda tezgahlar, saat 06.00'da hazır oluyor. Tüm ürünlerin organik sertifikalı olduğu pazarda, mevsimine göre sebze ile meyveyi, sütü, yoğurdu, peyniri, kuru yemişleri, bakliyatı, diş fırçası, el sabunu ve çamaşır deterjanı gibi birçok ürünü bulabilirsiniz.

BELEDİYE HER HAFTA DENETLİYOR

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, pazarda her hafta gıda kontrolü yapıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden Gıda Teknikeri Yasemin Boyraz, “Organik pazar önemsediğimiz bir yer. Buradaki tezgahlarda yurdun dört bir yanındaki üreticinin ürünü var. Datça'dan, Silivri'den, Çatalca'dan, Antalya'dan, Çanakkale'den ürünler geliyor. Pazarda 27 tezgah kuruluyor. Her hafta kontrolleri yapıyoruz. Tek tek hepsinin sertifikasyonunu inceliyoruz. Gıda denetimlerini yapıyoruz.” dedi. 

“Özgürlük Parkı'ndaki organik pazarda yedi yıldır tezgah açıyorum.” diyen Savaş Demir, “Çanakkale Gökçeada'da 3 bin 600 dönüm üzerinde 2004 yılından beri organik üretim yapıyoruz. Pandemi ile birlikte sağlıklı yaşam için ilaçsız ürünlere ulaşmak gerektiğini gördük. Herkes organik ürüne yüzüne dönecek. Her hafta bizden alışverişe gelen kişilerle aile gibi olduk.” ifadelerini kullandı.

“İLAÇ YOK, GÜVENEREK YESİNLER”

Zonguldak Alaplı Bölücek Köyü'nde 18 yıldır organik tarım yapan Aynur Yener, kızlarıyla birlikte pazara geldiğini, mevsimine uygun sebzelerin tezgahta yer aldığını söyledi. Yener, “İlaç yok. Güvenerek yesinler.” dedi.

Organik pazara her çarşamba gelmeye çalıştığını dile getiren Nevin Atalay, sebzelerin, meyvelerin tadının çok güzel olduğunu, torunu ve ailenin diğer üyeleri için güvendiği ürünleri bütçesine göre almaya çalıştığını söyledi.

Meryem Kınayyiğit de “Bir buçuk yaşındaki kızım Sofia'nın daha sağlıklı beslenmesi için her hafta gelmeye çalışıyorum. Avokado, muz, mandalina, elma alıyorum.” dedi.

“PARKLA UYUMLU BİR PAZAR”

Bisikleti ile her hafta pazara geldiğini ifade eden Ayşe Gül Altınay ise şunları söyledi: “Burası büyük bir nimet. Olağanüstü güzel bir pazar. Hem sağlıklı beslenmek hem toprağı beslemek hem de küçük üreticiyi desteklemek için geliyorum. Pazarın parkın içinde olması ayrıca çok güzel. Buranın dokusu ile uyuşuyor. Bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”


ARŞİV