Kadıköy Belediyesi ücretsiz ağaç dağıttı

Kadıköy Belediyesi, Orman Haftası’nda dikmeleri için vatandaşlara ücretsiz ağaç dağıttı. Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Leyla Terzi, bunu her sene yapmayı planladıklarını söyledi

31 Mart 2022 - 14:00

Kadıköy Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası’nda Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda dikmeleri için Kadıköylülere ücretsiz ağaç dağıttı. Kamusal yeşil alanların korunması ve ağaçlandırılması dışında, vatandaşları özel mülkiyetlerine, apartman bahçelerine dikmeleri için yapılan bu kampanyadan yüzlerce Kadıköylü yararlandı. Dağıtılan toplam ağaç sayısı ise bin 200’ü buldu.       

“ÇEVRENİN ONARILMASINA YARDIMCI OLMAK İÇİN YAPTIK”

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Leyla Terzi, bu kampanyanın önemini şöyle anlattı: “Hem iklim kriziyle ilgili hem pandemiyle ilgili hem kentsel dönüşümle ilgili yok olan doğanın, harap olan çevrenin bir şekilde onarılmasına yardımcı olmak için böyle bir şey yaptık. Orman Haftası aslında ağaç dikme haftasıdır. Kamusal alanlarımıza belediyemiz sistematik olarak zaten ağaç dikiyor. Özel mülkiyetlerde de bunun öneminin anlaşılmasını istedik. Artan fiyatlara ağaçlar da eklendi. Çok pahalı hale geldiler. Dolayısıyla Kadıköylülerin yeşile olan ilgisini de görerek özel mülkiyetler için ağaç dağıttık.”

“RUTİN HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Terzi, “Biz bunu rutin kamu hizmetine dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Her Orman Haftası’nda bunu yapmayı planlıyoruz. Rutin hale getirmek istiyoruz” dedi. Dağıtılan ağaçlar arasında çınar, manolya, süs kirazı, erik ağacı, ıhlamur gibi ağaçlar bulunuyordu.

Kadıköylüler de ücretsiz olarak sağlanan bu imkandan oldukça memnun. Parka gelerek kendi bahçesi için ağaç alan Kadıköylülerin görüşleri: 

KADIKÖYLÜLER MEMNUN 

Hande Diker: Kadıköy Belediyesi’nin İnstagram hesabında gördük. Zaten apartmanımızın bahçesine ağaç dikmek istiyorduk. Güzel bir fırsat oldu, değerlendirmek istedik. Oya ağacı aldık, pembe pembe açsın bahçemizde diye. 

Vildan Gökçe: Gazete Kadıköy’ün çok iyi takipçisiyim. Oradan duyduk. Apartman adına alacağım, yöneticiyim aynı zamanda. 

Ahmet Haşim Şirin: Elma ağacı aldık. Arkada erik ağacımız var onu aldık. Meyve ağaçlarını tercih ettik. 

Nevzat Erdoğdu: Sırf ağaç olarak bakmam. Ağacın üstündeki canlıyı da görürüm. Onlarla beraber uyum içinde yaşayan canlıları da görürüm. Onlar da bana keyif verir. Karşılıklı bir mutluluk bu. 

Kadıköy ilçe sınırları içerisinde 95 adet park var. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı ise 4,03 metrekare. Kadıköy, yeşili seven ve koruyan bir ilçe. Kadıköy’de 1 milyon 106 bin 675 metrekare aktif, 853 bin 764 metrekare pasif yeşil alan bulunuyor. 

 

ARŞİV