İstanbul’un Gözleri çocuk kitabı yayımlandı

Simlâ Sunay'ın yazdığı Gökçe Akgül’ün resimlerini çizdiği "İstanbul'un Gözleri" çocuk kitabı, Şehir Dedektifi'nin Suyun Peşinde İstanbul projesi kapsamında yayımlandı

06 Ekim 2023 - 07:45

“Bir yağmur damlası yeryüzüne düştüğünde nasıl bir yol izler? Nereye, nasıl gider? Her şeyden önce nereye gitmek ister?”

 

“Farklı farklı görevleri olsa da her yağmur damlası su kaynağı anlamındaki ‘göz’e varmak ister. Gözler yağmur damlalarının lunaparkıdır. Gelgelelim bizim hikâyemiz bir yağmur damlasının İstanbul’da bir tepeye düşmesiyle başlayacak.”

“Suyun Peşinde İstanbul” adlı atölyelerle; çocukların, suyun kentteki yolculuğunu keşfetmesini amaçlayan Şehir Dedektifi İnisiyatifi "İstanbul'un Gözleri" çocuk kitabını yayımladı. Kitapta  İstanbul’un su mirası sıcacık bir öykü ve renkli bir dünyayla çocuklarla buluşturuluyor. Yağmur damlası Çise ve şifacı Sepen’in izinde efsunlu bir yolculuğa çıktığımız İstanbul’un Gözleri’ni Simlâ Sunay yazdı, Gökçe Akgül resimledi.

İLK BASKI ÇOCUKLARIN

CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen, Suyun Peşinde İstanbul projesi kapsamında yayımlanan resimli çocuk kitabı İstanbul’un Gözleri’nin ilk baskısı kitaba erişimi zor olan çocuklara ayrıldı.

STK’LARA ÜCRETSİZ

Kitap ayrıca çocuklarla çalışan sivil toplum örgütlerine ücretsiz gönderilecek. Kitabı Şehir Dedektifi’nin hazırladığı formu doldurarak talep edebilirsiniz.

ŞEHİR DEDEKTİFİ İNİSİYATİFİ NEDİR?

Şehir Dedektifi, çocuk ve şehir ilişkisini kuran bir sivil inisiyatif olarak 2019 yılında yolculuğuna başladı. Çocukların şehirleri sağlıklı ve güvenli bir şekilde deneyimleyebilecekleri tasarım, yayın ve oyun araçlarını üreten Şehir Dedektifi şimdiye kadar afet, iklim, ulaşım ve diğer konularda atölyeler düzenledi. Çocukların kenti deneyimlemesi için özgün yöntemler geliştiren Şehir Dedektifi İnisiyatifi çocuk dostu şehirlerin kurulması için hak izleme projeleri ve savunuculuk faaliyetleri yürütüyor, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlere yönelik eğitim programları düzenliyor, çocukların şehri deneyimlemesini teşvik edecek haritalar üretiyor, katılım yöntemleri geliştiriyor ve uyguluyor.


ARŞİV