‘Getir boş cam şişeyi Kurtar Geleceği'

Kadıköy Belediyesi ve Şişecam Cam Ambalaj işbirliğiyle Erenköy Perşembe Pazarı’nda camın geri dönüşümüne ilişkin etkinlik düzenlendi

02 Kasım 2015 - 08:21
Kadıköy Belediyesi doğayı korumaya ve geri dönüşüme ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalardan biri de Şişecam Cam Ambalaj tarafından başlatılan çevreci yaklaşımı ve geri dönüşümde farkındalığı artırmayı hedefleyen ‘Cam Yeniden Cam’ projesi.
Şişecam Cam Ambalaj ile işbirliği yapan Kadıköy Belediyesi cam geri dönüşüm kumbaralarına dikkat çekmek ve kullanımını arttırmak için etkinlik düzenledi. Erenköy Perşembe Pazarı’nda gerçekleştirilen etkinlikte ‘Getir Boş Cam Şişeyi Kurtar Geleceği’ sloganıyla katılımcılara “bu gücü çöpe atma” mesajı verildi.
Etkinlik kapsamında, semt pazarında kurulan cam dönüşüm tezgahını ziyaret edenler atık cam ambalajların simülatör cam kırma makinası aracığı ile dönüşümünü izledi. Boş cam şişeleri, cam kırıcı ile kumbaralara atıp geri dönüşüme katkı sağladı.
Ayrıca ziyaretçiler dönüşümün tüketiciye, ülke ekonomisine, sağlık ve enerji tasarrufuna faydaları konusunda da bilgilendirildi. Cam şişe getirenlere stanttakiler, cam ambalajlı gazoz, soda ve meyve suyu dağıttı. Ziyaretçilere evlerinden çıkan cam atıklarını evsel atıklarından ayrı olarak toplayabilecekleri mahalledeki cam şişe kumbaralarını gösteren haritalar ve Erenköy mahallesi ve civarında bulunan 26 cam kumbarasının adresleri verildi. 8 bin 100 kişinin ziyaret ettiği tezgah ile 580 kg atık cam, geri dönüşüme kazandırıldı.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Geri dönüştürülmüş cam atıklar sayesinde 58 km uzunluğundaki bir plajdaki kadar kum kurtarılmıştır.
Geri dönüştürülen 552.530 ton cam sayesinde 199.000 otomobilin trafikten çekilmesine eşdeğer karbondioksit salımı önlenmiştir.
1 Cam Şişeyi geri dönüştürerek, 100W’lık bir ampülü 4 saat çalıştıracak enerjiyi kurtarırsınız.
3 Cam Şişeyi geri dönüştürerek, kurtardığın enerji ile 4 kişilik ailenin çamaşırları yıkanabilir.

ARŞİV