Ekoloji eğitimleri başladı

Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ekolojik yaşama dair eğitimler başladı.

26 Ekim 2018 - 10:37

Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi’nde ekolojik yaşama dair eğitimler başladı. Kadıköy Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Gününde hizmete açılan park yediden yetmişe çevreye duyarlı herkesin uğrak yerlerinden biri oldu.

Permakültür ilkeleri doğrultusunda tasarlanan Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi'nde kelebek bahçesi, koku bahçesi, tematik bitki alanları, biyolojik gölet,  kümes ve Kompost Eğitim Merkezi yer alıyor.

Başta çocuklar olmak üzere her yaş grubunun doğaya, ekolojik yaşama dair bilgi ve beceri kazanacağı  eğitim ve atölyeler de başladı. Eğitim Mahallesi Hakkı Bey Sokak’ta yer alan parkta haftanın her günü Murat Doğan, Akif Pamuk, Fatmagül Becerikli, Nur Akdemir, Güneş Çelikten, Dr. Zerrin Timur, Kevser Başkara,  Aytaç Timur,  Başak Pirtini gibi isimler tarafından her yaş grubu için eğitimler var.

Parkta sabah saatlerinde ilköğretim öğrencilerine Bahçecilik Eğitim, Ekolojik Mahalle Atölyesi Arka Bahçe Etkinlikleri gibi eğitimler verilirken hafta içi öğleden sonra ya da hafta sonu için yetişkin ve dışarıdan katılıma açık eğitim ve atölyeler yapılıyor.

Balkon Çiftliğine Giriş, Ahşap Oyuncak Yapımı,   Doğal Malzemelerle Temizlik / Vegan Yemek Tarifleri, Fermente Turşu Yapımı Atölyesi gibi pek çok konuda verilen eğitimlere başvuru ve ayrıntılı bilgi için: http://ekolojikyasam.kadikoy.bel.tr/etkinlikler


ARŞİV